Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jürg Schubiger

Kada je svijet još bio mlad

  • Nakladnik: SysPrint
  • Prijevod: Slavica Vrkić-Žura
  • 11/2010.
  • 127 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789532323160
  • Cijena: 79.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
„Kada je svijet još bio mlad“ je zbirka bajkovito-filozofskih priča za djecu u kojima će barem jednako uživati i odrasli. U njima svakodnevni predmeti i domaće životinje idu ruku pod ruku s nepostojećim stvarima i nemogućim obratima.

Čitatelja neprestano u zasjedi vreba šaljiva fantazija: grad pobjegne pred njegovim očima, zvijezda se spusti i zaljubi u nekoga iz susjednog sela, lavlja rika skući se kod miša, događa se da u školsku klupu sjedne i sam vrag, a kad po nekoga dođe smrt, zna mu i oprostiti...

Za djecu i djecu u odraslima.

***

Jürg Schubiger, rođen 1936. godine u Zürichu, najprije se okušao u raznim zvanjima, među ostalim radio je kao vrtlar i drvosječa., a potom studirao germanistiku, psihologiju i filozofiju, te doktorirao s disertacijom o Franzu Kafki. Živi u Zürichu, gdje radi kao pisac i psihoterapeut. Piše za djecu i odrasle, a u pričama rado koristi tradicijske elemente iz narodnih priča i bajki te promišlja krupna pitanja poput: kako je bilo na početku svijeta.
 
Popularnost mu je donijela upravo više puta nagrađena knjiga „Kada je svijet još bio mlad“, a 2008. godine dodijeljena mu je Andersenova nagrada za cjelokupno djelo.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –