Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Zygmunt Miłoszewski

Upleteni

  • Nakladnik: Edicije Božičević
  • Prijevod: Mladen Martić
  • 01/2012.
  • 312 str., meki uvez
  • ISBN 9789536751754
  • Cijena: 23.89 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

U jednom varšavskom samostanu održava se psihoterapija na kojoj se primjenjuje nova metoda liječenja podjelom uloga pacijentima... Nakon jedne od seansi, u samostanu je pronađen pacijent Henryk Telak, mrtav, brutalno ubijen ražnjem zabijenim u oko. Slučaj dospijeva u ruke državnog tužitelja Teodora Szackog koji se bori s krizom srednjih godina i učmalim brakom, osjećajući da život prolazi mimo njega. No, istraga Talekova ubojstva sve će promijenti...

Tijekom istrage Szacki će se susresti s galerijom likova: mladom koketnom novinarkom, razvratnim policajcem, ekscentričnim psihijatrom, paranoičnim povjesničarom; doći će u napast da počini preljub, a nakon nekog vremena istraga će ga odvesti u prošlost, do umorstva počinjenog dvadeset godina ranije, u doba prije pada komunizma...

Tada se u slučaj upliće tajna policija i Szacki postaje svjestan da mu se počinje raditi o glavi, a život mu se više nimalo ne čini bezvrijednim.

***

Zygmunt Miloszewski, pisac, novinar i scenarist, rođen je 1975. u Varšavi, Poljska. Radi kao novinar i urednik u časopisu Newsweek. Na književnoj sceni pojavljuje se 2005. godine kada objavljuje svoj prvi kriminalistički roman „Domofon“ s kojim osvaja književnu kritku koja ga proglašava poljskim Stephenom Kingom! 2006. godine objavljuje knjigu za mlade „Góry ¯mijowe“, a 2007. i drugi kriminalistički roman „Upleteni“ (Uwik³anie) za koji je iste godine nagrađen nagradom Wielkiego Kalibru.

Prema romanu „Upleteni“ napisao je scenarij  za film koji je, uz roman, predstavio u studenome 2011. u New Yorku, SAD, u sklopu festivala New Literature from Europe. U listopadu 2011. godine Miloszewski je objavio roman „Ziarno prawdy“, nastavak romana „Upleteni“ s Teodorom Szackim u glavnoj ulozi, drugi od planiranih triju romana s istoimenim glavnim likom.

Zygmunt Miłoszewski poljski je publicist, književnik i filmski scenarist. Rođen je 1976. u Varšavi. Radio je kao novinar i urednik u časopisu Newsweek. Na književnoj sceni pojavljuje se 2005. godine kada objavljuje svoj prvi kriminalistički roman “Domofon” s kojim osvaja književnu kritiku i koja ga proglašava poljskim Stephenom Kingom. Godine 2006. objavljuje knjigu za mlade “Góry Żmijowe”, a 2007. i drugi kriminalistički roman “Upleteni” za koji je iste godine nagrađen nagradom Wielkiego Kalibru. Njime započinje izuzetno uspješnu trilogiju o tužitelju Teodoru Szackom ("Upleteni", "Zrno istine", "Gnjev", sva tri romana objavljena u hrvatskom prijevodu Mladena Martića u izdanju Edicija Božičević). Prema istom romanu napisao je scenarij za film koji je predstavio u studenome 2011. u New Yorku, u sklopu festivala New Literature from Europe. Nastavak knjige "Upleteni", roman "Zrno istine" također je osvojio nagradu Wielkiego Kalibru za najbolji kriminalistički roman. Publisher's Weekly proglasio ga je jednim od najzanimljivijih suvremenih pisaca na poljskom jeziku. Njegova djela prevedena su na više od petnaest jezika.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Upleteni - Zygmunt Miloszewski –

Open publication - Free publishing - More upleteni

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –