Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Kestutis Kasparavičius

Vrtlar Florijan

  • Nakladnik: Ibis grafika
  • Prijevod: Mirjana Bračko
  • 01/2013.
  • 63 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789536927753
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

“Florijan je bio najbolji uzgajivač ruža u čitavom Medvjeđem Kraljevstvu”. On bi i dalje uzgajao i prodavao ruže različitih vrsta i prekrasnih boja da se na Cvjetnoj tržnici nije pojavila glavom i bradom medvjedica Kraljica. Njezina aluzija unosi u Florijana nemir, pobuđuje njegovo samoljublje. No, je li vrijedno razmatrati taj opasan kraljičin hir?

Ovo je već peta knjiga umjetnika Kêstutisa Kasparavičiusa u kojoj teme i tekstove smišlja on sam. Kao i u prethodnoj knjizi,”Nestala slika”, i u ovoj je ispričana jedna priča. Pomalo tajanstvena, ponešto zagonetna, koja predlaže ne razotkrivati, već kriti mračne, sumorne osjećaje i raspoloženja.


Litvanski autor i ilustrator Kêstutis Kasparavičius domaćoj se javnosti predstavio 2008. godine s “Budalastim pričama”, nakon kojih su uslijedila hrvatska izdanja ostalih naslova “Kratke priče”, “Bijeli slon” i “Nestala slika”.

Kasparavičius je dosada ilustrirao 48 knjiga, putuje po svijetu, predstavlja svoje knjige i s djecom oslikava neke likove iz svojih slikovnica. Hrvatsku je posjetio dva puta, a očekujemo u dogledno vrijeme ponovno.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –