Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Christian Karlson Stead

Rizik

  • Nakladnik: Edicije Božičević
  • Prijevod: Lara Hölbling Matković
  • 07/2013.
  • 228 str., meki uvez
  • ISBN 9789537953034
  • Cijena: 160.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Nedavno rastavljeni novozelandski pravnik Sam Nola vraća se u London gdje je proveo svoje dvadesete. Godina je 2003., Amerika i Velika Britanija pripremaju teren za rat u Iraku, Jedanaesti rujna neizbježna je tema svih razgovora. Sam dobiva posao u američkoj banci u Londonu, ubrzo napreduje, šefovi ga nagrađuju visokim bonusima, koji mu doduše stvaraju nelagodu, ali ih ne odbija.

U životu mu se pojavljuje kći iz mladenačke veze, na pomolu je nova ljubav, a privatna i poslovna putovanja odvest će ga i u Hrvatsku. Idilu polako nagrizaju sumnje u bankarske spekulacije, a nakon ekonomskog kraha 2008. godine i Sam će svoje uredske stvari morati pospremiti u kutiju.

 

C.K. Stead i ovim se romanom potvrđuje kao umješni pripovjedač. Istančanim osjećajem za detalj autor ispisuje sve nijanse naizgled obične svakodnevice u kojoj se ljudske sudbine kroje na političkoj pozadini globaliziranog svijeta. 

 

"Samouvjerena, žustro ispripovijedana i praktična priča o samospašavanju jednoga čovjeka, osobna odiseja koja je i analiza suvremenog društva pod pritiskom.”

Irish Times

 

"Stead umije postaviti prizor u nekoliko jezgrovitih redaka i sabiti više rječitih detalja u nekoliko stranica nego što mnogi pisci uspiju u nekoliko poglavlja.”

 

Sunday Times

 

***

 

Christian Karlson Stead rođen je 1932. godine na Novom Zelandu. Piše romane, kratke priče, pjesme i književne kritike. Dvadeset godina bio je profesor engleskog jezika na Sveučilištu u Aucklandu. Za svoj književni rad primio je brojne nagrade i priznanja, jedan je od najprevođenijih novozelandskih pisaca.

 

Na hrvatski su mu prevedni romani "Svi posjetitelji na obalu!"; "Makutu"; "Zvao sam se Juda"; "Srce nema ništa s tim, Katherine" i "Rizik". 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Rizik - Christian Karlson Stead –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –