Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Shaun Tan

Crveno stablo

  • Nakladnik: ArTresor naklada
  • Prijevod: Lara Hölbling Matković
  • 05/2015.
  • 32 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789538012051
  • Cijena: 10.62 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Duboke osjećaje teško je iskazati riječima. U "Crvenom stablu" nema baš mnogo radnje, ali ima mnogo osjećaja. Nekad pusti, nekad kaotični, fantastični i snoviti krajolici kojima luta bezimeno dijete obuzeto mračnim mislima, oslikavaju tugu i usamljenost, izgubljenost koju nitko ne razumije... Kako proći kroz dan u kojem se nemaš čemu radovati?

Snažnim, hrabrim ilustracijama Shaun Tan predočuje negativne emocije što ih proživljavaju i djeca i odrasli i tada teško vide blistave tračke nade – kojih ima. "Crveno stablo", sretna priča o potištenosti, pokazat će vam da ih uvijek ima.

***

Shaun Tan odrastao je u Perthu, u zapadnoj Australiji. Godine 1995. diplomirao je likovne umjetnosti i englesku književnost na University of Western Australia. Kao srednjoškolac ilustrirao je SF i horor priče za časopise. U svom profesionalnom radu specijalizirao se za knjige i slikovnice s društvenim, političkim i povijesnim temama. Poznat je po svojem nadrealističkom i snovitom imaginariju, koji često preuzima vodeću ulogu u pripovijedanju priče. Radi i kao kazališni scenograf, konceptualni umjetnik i animator (Pixarov Wall-E). Za režiju filma The Lost Thing dobio je nagradu Oscar za najbolji kratki film. Za knjigu bez teksta "The Arrival", u kojoj podrobno opisuje život useljenika, dobio je mnoga priznanja.

Godine 2011. dobio je prestižnu nagradu Astrid Lindgren Memorial Award za svoj doprinos svjetskoj dječjoj književnosti.

Za slikovnicu "Crveno stablo" Shaun Tan je dobio više nagrada, uključujući Children's Book Council of Australia: Picture Book of the Year, Patricia Wrightson New South Wales Premier's Literary Award for Children's Literature i Prix Octogones de Centre International d'Etudes de Jeunesse. Slikovnica "Crveno stablo" u Australiji je uspješno adaptirana i izvođena kao kazališna predstava te kao glazbeno djelo za zbor i komorni orkestar.

 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –