Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Dan Brown

Postanak

  • Nakladnik: V.B.Z.
  • Prijevod: Petar Vujačić
  • 11/2017.
  • 480 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533049977
  • Cijena: 199.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Robert Langdon, harvardski profesor simbologije, stiže u Guggenheimov muzej u Bilbau kako bi prisustvovao objavi velikog otkrića “koje će zauvijek promijeniti svijet”. Domaćin je Edmond Kirsch, milijarder i futurist, svjetski poznat zbog svojih nevjerojatnih tehnoloških izuma. Bio je jedan od prvih Langdonovih studenata na Harvardu, a sada će objaviti svijetu zapanjujuće otkriće koje će odgovoriti na dva temeljna pitanja ljudskog postojanja: Odakle dolazimo? Kamo idemo?

Već na početku događaja, Langdon i nekoliko stotina gostiju očarani su potpuno originalnim izlaganjem, za koje Langdon ubrzo shvaća da će biti mnogo kontroverznije nego što je mogao zamisliti. Međutim, pomno orkestrirana večer uskoro se pretvara u kaos, a Kirschevo otkriće umalo biva zauvijek izgubljeno. Suočen sa stvarnom prijetnjom, Langdon je prisiljen pobjeći iz Bilbaa. S njim u Barcelonu odlazi i Ambra Vidal, direktorica muzeja koja je surađivala s Kirschem na organizaciji kontroverznog događaja.

Navigirajući tamnim hodnicima skrivene povijesti i religije, Langdon i Vidal moraju bježati od neprijatelja čija moć, čini se, leži u znanju koje izvire iz same španjolske kraljevske palače… i koji neće prezati ni pred čime kako bi utišao Edmonda Kirscha. Na putu označenom modernom umjetnošću i enigmatičnim simbolima, Langdon i Vidal otkrivaju tragove koji ih dovode sve bliže Kirschevu šokantnom otkriću… i toliko dugo čuvanoj istini o porijeklu i sudbini čovječanstva.

Triler "Postanak" (Origin, 2017) Dana Browna najočekivaniji je roman godine i trenutno najprodavanija knjiga u Europi i SAD-u. O profesoru Langdonu napisane su već 4 knjige: "Anđeli i demoni", "Da vincijev kod", "Izgubljeni simboli" i "Inferno".  Romani Dana Browna prevedeni su na 56 jezika, a prodani u gotovo 200 milijuna primjeraka.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –