Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Dan Brown

Da Vincijev kod

  • Nakladnik: V.B.Z.
  • Prijevod: Suzana Sesvečan
  • 05/2006.
  • 372 str.,
  • ISBN 9532014845
  • Cijena: 79.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Kiosk izdanje jednog od najuspješnijih bestselera svih vremena i u Hrvatskoj i u inozemstvu – u samo tri godine prodan je u više od pedeset milijuna primjeraka, i još uvijek ne silazi s vrhova svjetskih top lista! Svojevrsna kombinacija trilera, eseja o povijesti umjetnosti i religijskog simbolizma - tajnovita ubojstva, fascinantne ezoterije nastajale tijekom povijesti Zapada, narav osmijeha Mona Lise, tajne Svetoga grala - samo su neke od teme koje su digle prašinu i neprestano izazivaju nove i nove kontroverze koje kao da nikada neće presušiti…

Za vrijeme svog službenog posjeta Parizu harvardski stručnjak za simbologiju, Robert Langdon, saznaje da je u Louvreu ubijen vremešni kustos, a pokraj njegova leša pronađen zagonetni kod. Pokušavajući riješiti bizarnu zagonetku, Langdon i sposobna francuska kriptologinja Sophie Neveu polako shvaćaju da su tragovi rješenja skriveni u djelima Leonarda da Vincija. Sve se dodatno zakomplicira kad Langdon otkrije zapanjujuću kariku: pokojni kustos bio je vezan sa Sionskim prioratom, stvarnim tajnim društvom čiji su članovi bili Sir Isaac Newton, Botticelli, Victor Hugo, da Vinci i mnogi drugi. Robert Langdon sumnja da se nalaze u lovu na povijesnu tajnu, i ako ne uspiju dešifrirati zagonetku, tajna Sionskog priorata i drevna istina bit će zauvijek izgubljene.

Roman "Da Vincijev kod" eksplozivna je kombinacija rasnog trilera, eseja o povijesti umjetnosti i religijskog simbolizma – tajnovita ubojstva, fascinantne ezoterije nastajale tijekom povijesti Zapada, narav osmijeha Mona Lise, tajne Svetoga grala, ukratko "Da Vincijev kod» podjednako duguje «Imenu ruže» Umberta Eca kao i najuzbudljvijim romanima Roberta Ludluma.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –