Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Dan Brown

Inferno

  • Nakladnik: V.B.Z.
  • Prijevod: Petar Vujačić
  • 07/2013.
  • 472 str., meki uvez
  • ISBN 9789533045696
  • Cijena: 149.90 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Traži, i naći ćeš.
 
Te riječi odjekivale su u glavi uvaženog harvardskog profesora Roberta Langdona kad se probudio u bolničkom krevetu ne znajući gdje je ni kako je onamo dospio. Uz to, nije mogao objasniti podrijetlo zlokobnog predmeta pronađenog u džepu njegova sakoa.

Za život opasne prijetnje natjerat će njega i mladu liječnicu Siennu Brooks u vratoloman bijeg Firencom, gradom muzejom na čijim su ulicama odrasli Dante, Botticelli i Michelangelo i u čijim je ateljeima buknula talijanska renesansa. Samo Langdonovo poznavanje tajnih prolaza i drevnih misterija što leže ispod raskošnih povijesnih pročelja može ih spasiti od nepoznatih progonitelja.

Langdon uskoro uspijeva odgonetnuti da je uvučen u strahotan plan nezamislivih posljedica čiji je glavni akter nadahnut Danteovim "Paklom", remek-djelom svjetske književnosti što nudi mračnu viziju pakla koja odjekuje još danas.

Stihovi "Pakla" postaju Langdonov vodič i on pokušava dešifrirati niz kodova i simbola zakopanih u nekim od najslavnijih umjetničkih djela – slikama, kipovima, građevinama – Firence, Venecije i Istanbula ne bi li otkrio detalje paklenog plana… prije nego što se svijet nepovratno promijeni.
 

"Inferno" je Brownov dosad najsnažniji i najizazovniji roman, napet triler u kojem Brown i u ovom romanu ostaje vjeran intrigantnim i kontroverznim temama: "Da Vincijev kod" pokušao je osvijetliti prošlost drugačiju od one koju smo mislili da poznajemo, a "Inferno" nam pokazuje koliko je krhka svaka vizija naše budućnosti.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Dan Brown - Inferno –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –