Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vedran Mezei

Tu sam! : Sedam priča na putu do odredišta

  • Nakladnik: Ibis grafika
  • 03/2018.
  • 254 str., meki uvez
  • ISBN 9789537997502
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Prvijenac dubrovačkog autora Vedrana Mezeija, "Tu sam!" knjiga je koja sadrži sedam priča iz života raznih likova (umjetnika, pisca, glazbenika, mladog bračnog para…). Iako obični ljudi, njihove nam priče govore o raskrižjima na kojima su se protagonisti ove knjige zatekli te time pokrenuli okidač vlastite promjene.

Kompleksne teme onog svjetovnog i onog duhovnog, odnosno božanskog i ovozemaljskog isprepliću se u gotovo svakoj od priča, ali istovremeno na jednostavan način progovaraju o složenim temama poput života kakav jest i kakvog priželjkujemo, ljubavi, te putovanjima na koja svjesno ili nesvjesno odlazimo. Knjiga odiše nevjerojatnim optimizmom i naglašava sposobnost svakog pojedinca da kreira vlastiti život, potvrđujući kako je svatko od nas krojač vlastite sreće.

Priče, pisane u različitim formama, jednostavno su i lagano štivo u kojem će svatko pronaći nešto za sebe, a jedinstvo glazbe i putovanja daje knjizi određen soundtrack, što ne iznenađuje s obzirom na činjenicu da je Vedran Mezei, uz to što je pisac, i glazbenik.

Iako je podnaslov knjige 7 priča na putu do odredišta, a sam nas autor kroz priče vodi na put u Pariz, Rim, London, Amsterdam, prašume i favele Rio de Janeira, preko egipatskih piramida, na kraju čitanja, svatko će za sebe morati pronaći odredište ili barem put kojim želi krenuti.

Vedran Mezei rođen je u Dubrovniku 1976. godine. Još od ranog djetinjstva pokazao je interes za pisanjem i već u prvom razredu osnovne škole objavljeni su mu radovi u školskim časopisima. Diplomirao je na Fakultetu za turizam i vanjsku trgovinu u Dubrovniku. Živi u Mlinima, Župa dubrovačka, a pored pisanja bavi se i glazbom.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –