Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Miroslav Cmuk Davor Schunk

Strašni Piki i strašljivi Riki

  • Nakladnik: Ibis grafika
  • Ilustracije: Davor Schunk
  • 09/2021.
  • 29 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533630311
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Riki je bio pas koji nije volio svađe i tučnjave. Nije volio lajati i nije volio izlaziti iz svog dvorišta. Mačak Piki bio je rođeni borac. Imao je široki ožiljak ispod njuške i falilo mu je pola uha. Nakon godina smucanja od sela do sela, odlučio se skrasiti u Rikijevu dvorištu punom miševa. Piki je uveo red u dvorište. Sebi je osigurao obilje sira svih vrsta, na što su se miševi pobunili. A tada je Riki zaključio da su miševi prešli svaku granicu i odlučio pokazati svoje oštre zube…

Miroslav Cmuk (Varaždin, 1983.), profesor hrvatskoga jezika i književnosti, diplomirani knjižničar. Tekstove o književnosti, glazbi, filmovima i stripovima pisao je za časopise (Tema, Hrvatski filmski ljetopis, Kvadrat, Zarez, Brickzine...) i portale (stripovi.com, Magazin Gradske knjižnice Rijeka...).

Do sada je objavio sljedeće knjige: "Stripizam", "Zvučna čitanka", "Lektirizam", "Zagorland", "Knjiški vampir", "Ljubav na drugi pogled", "Strašni Piki i strašljivi Riki", "Zimogrozni zrikavac Zrinko" te "Oton Smoton".

Davor Schunk svestrani je umjetnik, ilustrator, dizajner i autor knjiga za odrasle, te slikovnica za djecu. Autor je komercijalnih kratkometražnih animiranih filmova i eksperimentalnih animacija. Organizator je festivala stripa "Fra Ma Fu" u Virovitici i urednik je strip fanzina "Striptokok" u kojem objavljuju mladi renomirani autori. Drži predavanja iz crtanja i vizualnih komunikacija, te dugi niz vodi strip radionice za djecu i odrasle. Od brojnih nagrada posebno se ističe nagrada Kiklop 2014. za knjigu "Palac sim i palac Tam" (ilustracije i dizajn).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –