Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Leïla Slimani

Gledajte kako plešemo : U zemlji drugih: knjiga druga

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Vlatka Tor
  • 10/2022.
  • 296 str., meki uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533585253
  • Cijena: 19.99 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Maroko 1968. Obitelj Belhaj uspješna je i prosperitetna. Otac Amine vodi obiteljsko gospodarstvo te privlači mnoge žene, njegova supruga Mathilde naizgled je uspješna, ali duboko je nesretna, a njihova djeca, međusobno toliko različita, traže sebe i svoj put. Aicha, snažna i marljiva, odlazi iz Maroka studirati medicinu u Francusku, domovinu svoje majke, a njezin brat Selim udaljit će se od obitelji i pridružiti koloniji europskih hipija koji dolaze u Maroko kako bi iskusili slobodnu ljubav i otvorili vrata uma.

Aicha i Selim svoje ja traže u tzv. olovnim godinama nakon dekolonizacije. Kolebaju se između oslobođenja od okova tradicije i nastavka života više srednje klase, između kompromisa i ideala svoje generacije. Stalno bivajući drugima, te u obje svoje domovine trpeći prikriveni rasizam i osjećaj napuštenosti, proživljavaju sve strahove i uzbuđenja baby boomera. Trebaju napraviti najvažniji korak: shvatiti tko su te u kojoj i kakvoj zemlji mogu i žele živjeti, tko su im prave ljubavi i što ih očekuje u životu.

Gledajte kako plešemo” – drugi dio svjetske uspješnice “U zemlji drugih” autorice bestselera “Uspavanka” i “U vrtu čudovišta” Leïle Slimani – roman je o ludim 1960-ima, o njihovu odjeku u cijelom svijetu, o oslobađanju od stega prošlosti, o istraživanju seksualnosti... Oslanjajući se na inspirativnu povijest i priču vlastite obitelji, Leila Slimani ispisala je veličanstvenu kroniku neumorne ljudske i nadasve ženske potrage za slobodom i samospoznajom.

Iz medija:

Gledajte kako plešemo veličanstvena je obiteljska i politička romansa generacije muškaraca i žena koji traže svoje mjesto pod suncem ‘između grabežljivaca i ovaca’ u autoritarnom režimu. Mračan, zapaljiv roman. – Elle

Uvijek tako nadahnuta, Leïla Slimani miješa intimne tragedije i preokrete u marokanskom društvu, prikazujući odnose dominacije između muškaraca i žena, svoju omiljenu temu, kroz tijelo, želju, majčinstvo. Njezino vrlo lijepo i evokativno pisanje uranja nas u prirodu svojim mirisima, ritam je postojan, a likovi su duboko simpatični. – Version Femina

Zastrašujuća epopeja, politička koliko i ljudska, koja mnogo govori o mukama bivših francuskih kolonija odjednom prepuštenih samima sebi, gdje svatko pokušava pronaći svoje mjesto u društvu koje oscilira između raspadanja i ponovnog sastavljanja. – Libération

Leïla Slimani rođena je 1981. u Rabatu, a od osamnaeste godine živi u Parizu. Radila je kao novinarka za časopis Jeune Afrique od 2008. do 2012. Objavila je knjige eseja "Le diable est dans les détails" (2016.), "Sexe et mensonges: La vie sexuelle au Maroc" (2017.), "Simone Veil, mon héroïne" (2017.), "Comment j’écris" (2018.) i strip "Paroles d’honneur" (2017.). Autorica je triju romana, "U vrtu čudovišta" (2014.), "Uspavanka" (2016.) i "U zemlji drugih" (2020.). Roman "Uspavanka" osvojio je nagradu Goncourt za 2016. godinu. Jedna je od najznačajnijih i najprevođenijih francuskih autorica. Predsjednik Emmanuel Macron proglasio ju je i ambasadoricom frankofonije.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –