Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Marko-Marija Gregorić

Pod čarobnjakovim plaštem

  • Nakladnik: Sandorf
  • 10/2022.
  • 264 str., meki uvez
  • ISBN 9789533514185
  • Cijena: 18.00 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Knjiga eseja Marka-Marije Gregorića 'Pod čarobnjakovim plaštem' bavi se životom i djelom engleskog pisca, filozofa, predavača i kritičara Johna Cowpera Powysa (1872.-1963.). Ovaj osebujni autor impozantne maštovitosti za života je izazivao kontroverzne reakcije čitatelja, od potpunog prezira do općeg obožavanja. No, danas, s vremenskim odmakom, jasno je da se radi o jednom od velikih pisaca dvadesetog stoljeća.

Gregorićev pristup odlikuje posve osobno čitateljsko iskustvo, lišeno interpretativnih obrazaca i ustaljenih akademskih pristupa Powysovom djelu, što Gregorić i najavljuje u uvodnom tekstu. No, čini se da je upravo u tome i najveća vrijednost ove zbirke eseja: zaobilaženjem utrtih staza, Gregorić je, nužno, bio prinuđen otkriti posve nove. Tako je knjizi dao veliku dozu svježine i lucidnosti, i otvorio vrata nadi da će se pod čarobnjakovim plaštem naći mnogi novi čitatelji.

Marko Gregorić rodio se 1975. godine. Završio je studij filozofije i religijskih znanosti, na vrijeme da bi se mogao potpuno posvetiti prevođenju i pisanju. Prijevode kontinuirano objavljuje od 2001. godine, i u njegovu prijevodu dosad je objavljeno pedesetak knjiga. Prevodi s francuskog, a po potrebi i s još nekih jezika.

Piše uglavnom eseje i poeziju. Objavio je knjige eseja "Riječi pod nosom : Ogledi o metafizičkom značenju prevođenja" (Sandorf, 2013), "Uz krizu kritike : Transkulturološki eseji" (Sandorf, 2020) i zbirku "Ružmarin : Pjesme i prepjevi" (Sandorf, 2022).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –