Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Miroslav Kirin

Zebrano : Pjesme 1998.–2023.

  • Nakladnik: Vuković & Runjić
  • Urednik: Damir Radić
  • 06/2024.
  • 176 str., meki uvez
  • ISBN 9789532863642
  • Cijena: 20.00 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Zebrano" donosi najbolje pjesme iz devet zbirki poezije — "Tantalon", "Jalozi", "Zukva", "Hipernovalis", "Zbiljka", "Zenzancije", "Lirka", "Malešne", "Babanija" — dobitnika Goranova vijenca za ukupni doprinos hrvatskom pjesništvu 2024., Miroslava Kirina. Izbor iz opusa započetog prije četvrt stoljeća zaključuje govor koji je prigodom uručenja nagrade u Lukovdolu održao autor. Njegovim vlastitim riječima:

Svako pisanje, a osobito pjesničko, kreće iz stanovitog gubitka ravnoteže — nešto se bitno u životu zaljuljalo, stvorile su se pukotine, nismo više ni u što sigurni i tražimo oslonac koji, paradoksalno, tražimo u nečemu tako neizvjesnom kao što jesu riječi.


Miroslav Kirin jedan je od najzanimljivijih pjesnika ikad niklih na našim prostorima. Opus kao poetski mozaik raznolikih formi, motiva i interesa, u ovoj kolekciji izabranih stihova zahvaća slojevitu srodnost različitih smjerova u kojima je teklo Kirinovo istraživanje moći i potentne nemoći jezika, i odražava razvojni put jedinstvenog autorskog glasa. Bilo da vam je prirodni habitus poezija, filozofija, zen učenje, eksperimentalni pristup jeziku, Kirin je suputnik koji daje neprocjenjivo mnogo.

Miroslav Kirin rođen je 1965. u Sisku. Piše poeziju, prozu i eseje te prevodi s engleskog. Objavio je devet pjesničkih zbirki, fotoesejističku knjigu "Iskopano" (2012.), slikovnicu "Zimska potraga" (2015.) u suautorstvu s umjetnikom Mingsheng Pijem i autofikcionalni roman "Album" (2001.), za koji je dobio Nagradu Jutarnjeg lista za najbolje prozno djelo u 2001. godini.

Koscenarist je dokumentarnog filma "Album" (2011) redatelja Branka Ištvančića.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –