Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
William Trevor

Priča o Lucy Gault

  • Nakladnik: SysPrint
  • Prijevod: Snježana Husić
  • 12/2005.
  • , meki uvez s klapnama
  • ISBN 953232092X
  • Cijena: 17.25 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
"The Story of Lucy Gault" priča je o obitelji u ruralnoj Irskoj dvadesetih godina prošlog stoljeća koju će razdvojiti tragedija. Našavši se na vjetrometini klasne i vjerske netrpeljivosti koja prerasta u nemire i građanski rat, glava obitelji Everard Gault zajedno sa suprugom i osmogodišnjom kćerkom Lucy odlučuje napustiti vlastitu kuću i Irsku uopće. Međutim, ono najgore tek će se desiti kada Lucy, odlučivši se usprotiviti odluci svojih roditelja i kazniti ih za ono što joj oduzimaju, kradom bježi od kuće. Biti će pronađena u graničnom pojasu između života i smrti...

Lucy će u vremenu koje slijedi, usporedo sa odrastanjem i sazrijevanjem, postajati svjesna činjenice da je učinila nešto jako loše te će samoj sebi, u maniri najrigoroznijeg suca, nametnuti najtežu životnu kaznu - doživotnu samoću...

"Priča o Lucy Gault" ("The Story of Lucy Gault"), drugi Trevorov roman, bio je 2002. godine u najužem izboru za Booker Prize, a redom je dobio odlične kritike. Kao i u većini svojih radova, i u ovom romanu William Trevor (1928) se predstavlja kao šarmantan, discipliniran pisac, izuzetno suptilne, emotivne inteligencije. Spajajući te dvije odlike, Trevor dobiva nodoljivu prozu koja mu osigurava sam vrh svjetske literarne produkcije.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –