Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Miljenko Jergović

Ruta Tannenbaum

  • Nakladnik: Durieux
  • 08/2006.
  • 424 str., meki uvez
  • ISBN 9531882444
  • Cijena: 150.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Jergović je napisao zagrebački roman o dječjoj glumačkoj zvijezdi, a koji se događa se u godinama pred 2. svjetski rat i u vremenu holokausta.

Priča govori o tome što se događa kada se mijenjaju modeli društvenog identiteta. Sredina je do obožavanja uznosila desetogodišnju djevojčicu, identificirala se s njom i s njezinim božantsvenim glumačkim darom, da bi u trenutku uspostave Nezavisne države Hrvatske dojučerašnji idol i društveni uzor postao samo jadna mala Židovka.

Miljenko Jergović (Sarajevo, 1966.) književnik je i novinar koji živi na selu nedaleko od Zagreba. Prvi novinski tekst objavio je 1983., a prvu pjesničku zbirku "Opservatorija Varšava" 1988. Kritičari smatraju da njegovom zbirkom priča "Sarajevski Marlboro" iz 1994. počinje trend tzv. stvarnosne proze. Zatim objavljuje još nekoliko zbirki priča (Mama Leone, Inšallah Madona, Inšallah) te desetak romana, među kojima su "Dvori od oraha" i "Ruta Tannenbaum". Poljski prijevod njegova romana "Srda pjeva, u sumrak, na Duhove" dobio je 2012. u Wroclawu književnu nagradu Angelus za najbolju knjigu Srednje Europe. Djela su mu prevedena na više od dvadeset jezika.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –