Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Slobodan Prosperov Novak

Volite li Dubrovnik?

  • Nakladnik: V.B.Z.
  • Fotografije: Siniša Mazulović
  • 08/2005.
  • 192, meki uvez s klapnama
  • ISBN 9532014888
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
U Dubrovnik se još uvijek najugodnije dolazi s mora i to redovitom brodskom, a ustvari trajektnom linijom. Ona u grušku luku stiže u u popodnevnim satima. Tako je bilo kroz čitavo 20. stoljeće, još od vremena habsburških careva. Taj popodnevni brod u grušku luku stiže iz Rijeke, a zaustavlja se u Zadru, Splitu, Hvaru i Korčuli. Redovnim brodskim linijama Dubrovnik je dobro povezan s Italijom i to preko luke Bari u Apuliji. Većina brodova i glisera koji u Hrvatsku stižu iz Italije ipak ne dolaze iz Barija nego iz Ancone i Pescare, pa su tim brodovima glavna odredišta nešto sjevernije hrvatske luke Zadar i Split.

U ljetnim mjesecima kod Dubrovnika sidre se i brojni veliki turistički brodovi koji su na kružnim putovanjima po Sredozemlju. Ne jednom zaustavljali su se ovdje i veliki nosači vojnih zrakoplova, do zuba naoružane krstarice i razarači, američki a nekoć i sovjetski. Danas su posjete tih flota sve rjeđe i dobro bi bilo da posve prestanu. (Slobodan Prosperov Novak)

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –