Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Anthony Saunders Marcia Millon Cornett Marcia Millon Cornett

Financijska tržišta i institucije : Moderno viđenje

  • Nakladnik: Masmedia
  • Nakladnik: Poslovni dnevnik
  • Prijevod: Sanja Bingula
  • 12/2006.
  • 677 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9531574936
  • Cijena: 55.74 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Kakvi su rizici s kojima se suočavaju ulagači i štediše interakcijom kroz financijska tržišta i institucije, na koji se način ti rizici mogu kontrolirati te kako se njima može upravljati, pročitajte u knjizi «Financijska tržišta i institucije: Moderno viđenje», autora Anthonyja Saundersa i Marcije Millon Cornett. Kao jedan od najautoritativnijih svjetskih udžbenika iz područja financijskih tržišta, ovaj naslov donosi jedinstvenu analizu rizika na koje nailaze ulagači i štediše interakcijom kroz financijske institucije i financijska tržišta.

U knjizi «Financijska tržišta i institucije: Moderno viđenje» autori na analitički strog, ali razumljiv način objašnjavaju okruženje unutar kojega djeluju financijska tržišta i institucije, temeljne koncepte i analitičke tehnike potrebne za razumijevanje i upravljanje financijskim tržištima i rizicima, pokazujući načine na koje moderni financijski menadžer, štediša i ulagač mogu povećati svoju dobit uz određenu razinu upravljanja rizikom.

Knjiga je podijeljena na pet glavnih dijelova. Prvi dio je uvod u tekst i pregled financijskih tržišta i institucija. Definiraju se različita domaća i strana financijska tržišta i opisuju posebne funkcije financijskih institucija. Također, analitički se razmatra način na koji financijska tržišta i institucije imaju koristi od današnje ekonomije, a autori daju uvid i u kamatne stope te kako se te kamatne stope primjenjuju na vrednovanje vrijednosnih papira. Opisan je, zatim, Sustav federalnih rezervi i način na koji monetarna politika koju provode Federalne rezerve utječe na kamatne stope i, u konačnici, na cjelokupnu ekonomiju. Drugi dio teksta daje pregled različitih tržišta vrijednosnim papirima. Opisuje se svako tržište vrijednosnim papirima, njegovi sudionici, vrste vrijednosnih papira kojima se na njemu trguje, proces trgovanja te način na koji promjene kamatnih stopa, inflacija i devizni tečajevi utječu na odluke menadžera financijske institucije o osiguranju od rizika. U trećem dijelu sažimaju se operacije depozitnih institucija. Četvrti dio je pregled ključnih karakteristika i regulative glavnih sektora američke industrije financijskih usluga. I na kraju, peti dio zaključuje tekst proučavanjem rizika s kojima se suočavaju moderne financijske institucije i financijski menadžeri te različitih strategija za upravljanje tim rizicima.

< Knjiga «Financijska tržišta i institucije: Moderno viđenje» namijenjena je u prvom redu financijskim stručnjacima, zatim svima koji se bave financijskim tržištima, upravljanjem financijskim institucijama, ili su zainteresirani za njihovo funkcioniranje, te polaznicima edukacijskih programa iz područja financija i investicija.

Anthony Saunders je profesor financija i predstojnik Odjela za financije na Poslovnoj školi Stern pri Sveučilištu New York te autor «Financial Institutions Management», «Credit Risk Measurement» i drugih knjiga. Marcia Millon Cornett je profesorica financija na Sveučilištu Southern Illinois i koautorica dvaju sveučilišnih udžbenika.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –