Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Andrea Feldman

Povijesno gledamo : Razgovori s povjesničarima

  • Nakladnik: Izdanja Antibarbarus
  • 11/2007.
  • 155 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789532490428
  • Cijena: 130.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
«Povijesno gledamo : Razgovori s povjesničarima» je zbirka razgovora sa svjetski poznatim povjesničarkama i povjesničarima u kojoj ćete saznati: kada su žene počele nositi hlače na Sveučilištu Stanford? Tko je i na koji način i bez mature postao redoviti profesor političkih znanosti na Sveučilištu Yale? Kakva je uloga škopaca u ruskoj povijesti? Što najveći živi litavski pjesnik misli o Albaniji? Kako su građani Istočnog Berlina okupacijom zgrade spasili Stasijeve arhive od uništenja?

Povjesničarka Andrea Feldman upoznaje hrvatsku znanstvenu i kulturnu javnost s djelatnošću dvanaest utjecajnih svjetskih povjesničara i povjesničarki. Knjiga koja će studente povijesti i drugih humanističkih disciplina uputiti u razmišljanja i intelektualna ishodišta nekih od najvažnijih povjesničara i povjesničarki današnjice, poslužit će i kao svojevrsni uvod u metodologiju suvremene povijesne znanosti.

Pisana jasnim i preglednim stilom, knjiga pruža uvid u stanje svjetske historiografije danas i daje pregled izuzetnih autorskih osobnosti, koje su svaka u svom području iznimno utjecale na razvoj suvremene svjetske historiografije.

***

«Povjesničari istražuju i pišu, ali i govore. Budući da sam bila u prilici, koja se rijetko pruža povjesničarima, upoznati, slušati, razgovarati, pa čak i raditi s ljudima čiji je opus doslovno promijenio način na koji se danas razmišlja i raspravlja o povijesti, odlučila sam svoje zapise razgovora s tim ljudima objaviti u posebnoj knjizi.

Ova knjiga razgovora s povjesničarima predstavlja zbirku od dvanaest razgovora s uglednim povjesničarkama i povjesničarima koji su objavljivani u hrvatskom tisku kako su nastajali, od 1991. godine do danas. Svaki od mojih sugovornika na otvorenje i pristupačan način govorio o svom radu, povijesnoj metodologiji kojom se koristi, kao i pitanjima interpretacije prošlosti».

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –