Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Norbert Elias

Što je sociologija?

  • Nakladnik: Izdanja Antibarbarus
  • Prijevod: Srećko Horvat
  • 01/2008.
  • 162 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789532490466
  • Cijena: 17.25 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
U knjizi “Što je sociologija?” okupljeni su tekstovi koji, komentirajući glavne tokove sociologijske teorije, ukazuju na njihovu moguću sustavnu povezanost. Rezultat upravo takvog stavljanja u diskusiju vodećih sociologijskih ideja jest konzistentan i stimulativan pogled na temelje mišljenja sociologije.

Knjiga u sažetoj i provokativnoj formi predstavlja glavne ideje ovog poticajnog mislioca. Elias u njoj prerađuje i usavršava argumente iz prijašnjih radova o civilizacijskom procesu, u kojima formulira svoje glavne tvrdnje o međuovisnosti stvaranja modernog čovjeka i modernog društva. Autor tvrdi da promjena u strukturi osobnosti – utjelovljena u fenomenima kao što su ponašanje za stolom i higijenske navike pa sve do rituala kazne i udvaranja – neizbježno odražava i oblikuje obrasce kontrole generirane od novih političkih i društvenih institucija.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –