Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ivan Balenović

Princ Humorabi od Plusopotamije

  • Nakladnik: SysPrint
  • Ilustracije: Nenad Pantić
  • 03/2009.
  • 479 str., meki uvez
  • ISBN 9789532322200
  • Cijena: 15.93 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
U daleko neko vrijeme, čija se davnina ne mjeri stotinama, već tisućama godina, a za vladavine četrnaestoga po redu cara iz dinastije Grahbanipala, dječak iz plodne i moćne Plusopotamije, imenom Humorabi, učinio je velika djela. Njegov ga je narod dugo pamtio i stoljećima s koljena na koljeno prenosio priče o njegovim neobičnim pustolovinama.

Humorabi je bio sin skromnog, povučenog dvorskog svirača Garada i odrješite, poduzetne Sebirabide, znane nadaleko po njezinim visećim povrtnjacima. Garad i Sebirabida su imali jednu kćer i tri sina, a Humorabi je bio njihovo najmlađe dijete. Bio je to vedar i veseo dječak, s kojim se rado družilo i staro i mlado.

Sebirabida je nekom prigodom rekla da njezin Humorabi u trenutku dolaska na svijet nije zaplakao, kako to sva druga novorođenčad čine, već se - nasmijao! Ljudi su na te riječi sumnjičavo vrtjeli glavama, no, poznajući mališana i visoko štujući Sebirabidu, nisu isključivali ni takvu mogućnost.

Možemo vjerovati da je vedrina duha učinila Humorabijev život dugim i uzbudljivim. To bi se moglo zaključiti iz zapisa na glinenim pločicama, kojih, nažalost, nije puno sačuvano. Ipak, gotovo su nam u tančine poznate Humorabijeve dječačke pustolovine, koje su mu donijele ugledno zvanje princa od Plusopotamije. Pločice sa zapisima o tim doživljajima našao je u pustinjskom pijesku u ljeto 1986. godine jedan jedanaestogodišnji dječak, Vladimir.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –