Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Edmundo Paz Soldán

Digitalni snovi

  • Nakladnik: SysPrint
  • Prijevod: Dubravka Poljak
  • 04/2009.
  • 152 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789532322514
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Edmundo Paz Soldán rođen je 1967. u Cochabambi u Boliviji. Na Berkeleyu je doktorirao hispanoameričku književnost, a danas predaje na sveučilištu Cornell. Pripadnik je struje latinoameričkih prozaika koju osobito zaokuplja utjecaj informacijske tehnologije na duhovne krajobraze te supotpisnik manifesta meksičke skupine "Crack".

Već prvim romanom "Papirnati dani" (Dias de papel, 1992) osvojio je bolivijsku nagradu Erich Guttentag, a potom još nekoliko značajnih priznanja, poput Premio Nacional de Novela i Premio de Juan Rulfo.

Njegovi romani i zbirke pripovjedaka prevedeni su na brojne jezike, a uz "Digitalne snove" (Suenos digitales, 2000) osobito su zapaženi "Rio fugitivo" (1998) i "Turingov delirij" (Et delirio del Turing, 200).

U Soldanovim djelima na pojedinca redovito nasrću političke i medijske moći, a virtualno osvaja intimnu sferu. Protagonist romana "Digitalni snovi" je grafički dizajner koji se prihvatio zadatka da preuredi mračnu prošlost predsjednika Montenegra, ne sluteći da ujedno otvara Pandorinu kutiju vlastite krize identiteta, otuđenja i osamljenosti...

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –