Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Franjo Nagulov

VK Biceps

  • Nakladnik: AGM
  • 04/2009.
  • 127 str., meki uvez
  • ISBN 9789531743495
  • Cijena: 106.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

"VK biceps", odnosno Vinkovački biceps zasigurno je najzreliji dio Nagulovljeva stvaralaštva, kombinacija autobiografskog pa čak i lokalpatriotskog, ali kao što i naslov pokazuje, sve to shvaćeno uvjetno kod autora koji zna biti i raznolik i duhovit i sjetan i, napokon, univerzalan.

Novo ime hrvatske pjesničke scene, Franjo Nagulov ima tri rukopisne zbirke od kojih je cikluse tiskao u različitim novinama i časopisima. Zbirka "Tanja" inzistira na temi (djevojka), pokazuje upornost i domišljatost da se o ljubavi govori svakodnevnim jezikom, da se jedna renesansna tema pretvori zaista u temu 21. stoljeća, a slijedi rukopis "Boje".

Franjo Nagulov rođen je 1983. u Vinkovcima gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju. U Osijeku, na Filozofskom fakultetu, završava studij knjižničarstva te hrvatskoga jezika i književnosti. U književnost ulazi 2005. godine osvajanjem nagrade za mlade autore na Pjesničkim susretima u Drenovcima. Uz navedenu, dobitnikom je niza nagrada poput one Kvirinovih susreta u Sisku, Jutra poezije u Zagrebu, Dana Josipa i Ivana Kozarca u Vinkovcima ili Dana hrvatskih književnih kritičara u Đakovu.

Autor je triju romana, jedanaest zbirki poezije te književno-teorijske studije o pjesništvu Branka Maleša. Zastupljen je u nizu antologija te je prevođen na engleski, njemački i slovenski jezik. Objavljivao je i u više emisija Trećega programa Hrvatskoga radija te u nizu relevantnih književnih i književno-kritičkih časopisa.

Član je uredničkoga kolegija časopisa za književnu kritiku Stav. Autor je scenarija za film Adam redatelja Marija Šuline, cjelovečernji igrani film snimljen 2019. godine.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –