Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Franjo Nagulov

VK Biceps

  • Nakladnik: AGM
  • 04/2009.
  • 127 str., meki uvez
  • ISBN 9789531743495
  • Cijena: 106.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

"VK biceps", odnosno Vinkovački biceps zasigurno je najzreliji dio Nagulovljeva stvaralaštva, kombinacija autobiografskog pa čak i lokalpatriotskog, ali kao što i naslov pokazuje, sve to shvaćeno uvjetno kod autora koji zna biti i raznolik i duhovit i sjetan i, napokon, univerzalan.

Novo ime hrvatske pjesničke scene, Franjo Nagulov ima tri rukopisne zbirke od kojih je cikluse tiskao u različitim novinama i časopisima. Zbirka "Tanja" inzistira na temi (djevojka), pokazuje upornost i domišljatost da se o ljubavi govori svakodnevnim jezikom, da se jedna renesansna tema pretvori zaista u temu 21. stoljeća, a slijedi rukopis "Boje".

Franjo Nagulov rođen je 10. rujna 1983. godine u Vinkovcima gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju nakon čega upisuje i završava Filozofski fakultet Sveučilišta u Osijeku. Do sada je objavio ukupno sedam zbirki pjesama, dva romana i književnoznanstvenu studiju o pjesničkom radu suvremenoga hrvatskog pjesnika Branka Maleša. Objavljivao je u nizu utjecajnih književnih časopisa te je zastupljenikom više antologija suvremene hrvatske poezije. Pjesničke radove te književne kritike objavljivao je u emisijama Poezija naglas, Šest minuta poezije u šest te Bibliovizor Trećega programa Hrvatskoga radija. Dobitnikom je ukupno šest nagrada za književnost te književnu kritiku.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –