Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Miloš Milošević

Za ruke se držimo

  • Nakladnik: Izdanja Antibarbarus
  • 07/2009.
  • 150 str., meki uvez
  • ISBN 9789532490947
  • Cijena: 11.95 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
"Za ruke se držimo" je zbirka poezije poznatoga kotorskoga povjesničara i humanista, Miloša Miloševića, bokeljskog Hrvata, admirala Bokeljske mornarice, koja je nastajala u rasponu od preko pola stoljeća.

"Milošu Miloševiću je pošlo za rukom povezati intimne doživljaje i duboko primljene ambijente s univerzalnim razmatranjima
i egzistencijalnim dvojbama. Svojemu bokeljskom mikrokozmosu tako je dao dignitet »objektivnog korelativa«, a subjektivnu osjetljivost stavio na kušnju provjere u širim koordinatama.

Nedvojbeno je da se prokušani historik dokazao i kao istančani lirik, kao rapsod minulih vremena kojih sjaj još uvijek blista i treperi... uostalom, velikim djelom svojega kreativnog i profesionalnog bavljenja on sam se najodređenije posvećivao istraživanju i tumačenju pomorskih, trgovačkih, književnih, glazbenih, likovnih emanacija i tragova svojih bližih i daljnjih predaka, glasovitih i manje znanih bokeljskih stvaralaca i putnika, mecena i ratnika, kapetana i mornara." (Iz predgovora Tonka Maroevića)

***

Miloš Milošević rođen je 1920. godine u Splitu. Završio je Pravni fakultet (Subotica,Padova, Beograd) i Filozofski (Beograd).
Doktorirao je povijest na Filozofskom fakultetu (Zadar). Objavio je više od dvjesto radova, publikacija, studija, članaka, rasprava i priloga umjetnosti, i povijesti muzike i muzikologije.

Miloš Milošević je svoje cjelokupno znanstveno i književno djelo ustupio na korištenje dubrovačkom ogranku Matice hrvatske. Prošle godine predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić uručio je dr. Miloševiću visoko hrvatsko odličje Red Danice hrvatske s lentom i likom Katarine Zrinske, i to na inicijativu Hrvatskog građanskog društva crne Gore, a na preporuku Dubrovačkoneretvanske
županije i udruge dragovoljaca Hrvatske ratne mornarice.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –