Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Simon Critchley

Beskrajno zahtjevno - etika obveze, politika otpora

  • Nakladnik: Izdanja Antibarbarus
  • Prijevod: Tonči Valentić
  • 07/2009.
  • 192 str., meki uvez
  • ISBN 9789532490862
  • Cijena: 18.45 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
"Beskrajno zahtjevno" sistematski je pregled Critchleyeve filozofske pozicije, od fenomenološke etike do političke teorije i političke analize. Ovo djelo dovelo je do rasprava i polemike, posebno sa slovenskim filozofom Slavojem Žižekom.

***

Simon Critchley  (1960) suvremeni je svestrani engleski filozof čiji se interesi i područja stručnosti protežu na europsku filozofiju 19. i 20. stoljeća, povijest filozofije, književnost, etiku i politiku. Doktorirao je na etici dekonstrukcije kod Emmanuela Levinasa i Jacquesa Derride. Predavao je na sveučilištima u cardiffu i Essexu, surađivao sa sveučilištima u Frankfurtu, Parizu, Sydneyu, New yorku, Oslu, Tilburgu.

Niz godina bio je predsjednik Britanskog fenomenološkog društva, a sada je glavni filozof cijenjene avangardne mreže koja djeluje pod nazivom Međunarodno nekronautičko društvo.

Autor je dvadesetak djela izdanih od početka devedesetih do danas.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –