Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Haruki Murakami

Tvrdo kuhana zemlja čudesa i Kraj Svijeta

  • Nakladnik: Vuković & Runjić
  • Prijevod: Dinko Telećan
  • 11/2005.
  • 363, meki uvez
  • ISBN 9536791757
  • Cijena: 119.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

U ovome hiperaktivnom i neumorno domišljatom romanu najpopularniji (i najkontroverzniji) japanski književnik ponire u vrtlog zapadnjačke svijesti. "Tvrdo kuhana zemlja čudesa i Kraj svijeta" usisava čitatelja u pripovjedački “ubrzivač čestica”, gdje se sudaraju likovi šifranta podataka podvojene osobnosti, luckastog (i genijalnog) profesora, njegove debeljuškaste kćeri sklone ružičastoj odjeći i otvorenim razgovorima o seksu, a dojmu pridonose i zgodna knjižnjičarka zapanjujućeg apetita, Lauren Bacall, Bob Dylan, lubanje jednoroga što isijavaju snove i tajanstveni INKovci nastanjeni u pećinama ispod površine Tokija.

Zadivljujući spoj cyber-punka i kafkijanske fantazije, modernog i mitskog, cool i poetičnog, "Tvrdo kuhana zemlja čudesa i Kraj svijeta" Murakamijevo je rano remek-djelo koje najavljuje ambicije jednog od vodećih svjetskih romanopisaca današnjice.

Hanuki Murakami rođen je u Kiotu 1949. Autor je romana "Lov na divlju ovcu", "Tvrdokuhana zemlja čudesa" i Kraj svijeta", "Norveška šuma","Južno od granice, zapadno od Sunca", "Ljetopis Ptice-navijalice", "Moj slatki Sputnik"; publicističke knjige "Podzemlje: napad plinom u Tokiju i japanska psiha", te zbirki priča "Slon nestaje i nakon potresa". Dobitnik je mnogih književnih priznanja, uključujući i uglednu nagradu Jomimuri. Preveden na dvadeset i sedam svjetskih jezika, Murakami je danas jedno od najcjenjenijih pera suvremene proze.

Haruki Murakami rođen je u Kyotu 1949., a danas živi u blizini Tokija. Djela su mu prevedena na više od pedeset jezika. Dobitnik je mnogih književnih priznanja, uključujući Jeruzalemsku nagradu, Nagradu Franz Kafka i Nagradu Hans Christian Andersen.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –