Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Haruki Murakami

Tvrdo kuhana zemlja čudesa i Kraj Svijeta

  • Nakladnik: Vuković & Runjić
  • Prijevod: Dinko Telećan
  • 11/2005.
  • 363, meki uvez
  • ISBN 9536791757
  • Cijena: 15.79 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

U ovome hiperaktivnom i neumorno domišljatom romanu najpopularniji (i najkontroverzniji) japanski književnik ponire u vrtlog zapadnjačke svijesti. "Tvrdo kuhana zemlja čudesa i Kraj svijeta" usisava čitatelja u pripovjedački “ubrzivač čestica”, gdje se sudaraju likovi šifranta podataka podvojene osobnosti, luckastog (i genijalnog) profesora, njegove debeljuškaste kćeri sklone ružičastoj odjeći i otvorenim razgovorima o seksu, a dojmu pridonose i zgodna knjižnjičarka zapanjujućeg apetita, Lauren Bacall, Bob Dylan, lubanje jednoroga što isijavaju snove i tajanstveni INKovci nastanjeni u pećinama ispod površine Tokija.

Zadivljujući spoj cyber-punka i kafkijanske fantazije, modernog i mitskog, cool i poetičnog, "Tvrdo kuhana zemlja čudesa i Kraj svijeta" Murakamijevo je rano remek-djelo koje najavljuje ambicije jednog od vodećih svjetskih romanopisaca današnjice.

Hanuki Murakami rođen je u Kiotu 1949. Autor je romana "Lov na divlju ovcu", "Tvrdokuhana zemlja čudesa" i Kraj svijeta", "Norveška šuma","Južno od granice, zapadno od Sunca", "Ljetopis Ptice-navijalice", "Moj slatki Sputnik"; publicističke knjige "Podzemlje: napad plinom u Tokiju i japanska psiha", te zbirki priča "Slon nestaje i nakon potresa". Dobitnik je mnogih književnih priznanja, uključujući i uglednu nagradu Jomimuri. Preveden na dvadeset i sedam svjetskih jezika, Murakami je danas jedno od najcjenjenijih pera suvremene proze.

Haruki Murakami rođen je u Kiotu 1949. godine, a sada živi u blizini Tokija. Autor je romana "Lov na divlju ovcu", "Tvrdo kuhana zemlja čudesa i kraj svijeta", "Norveška šuma", "Pleši pleši pleši", "Ljetopis Ptice- navijalice", "Južno od granice, zapadno od Sunca", "Moj slatki Sputnik", "Kafka na žalu", "Kad padne mrak", roman-trilogija "IQ84"; publicističke knjige "Pod zemljom: napad plinom u Tokiju i japanska psiha", te zbirki pripovijedaka "Slon nestaje" i "Nakon potresa" i "Slijepa vrba", te memoarska proza "O čemu govorim kada govorim o trčanju",

Dobitnik je mnogih književnih priznanja, uključujući i nagradu Franz Kafka.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –