Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Haruki Murakami

Ljetopis Ptice Navijalice

  • Nakladnik: Vuković & Runjić
  • Prijevod: Vojo Šindolić
  • 11/2011.
  • 696 str., meki uvez
  • ISBN 9789532860665
  • Cijena: 22.43 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Nesreća nikad ne dolazi sama: Toru Okada je ostao bez posla, mačak mu je nestao, a jednog dana njegova žena Kumiko nije se vratila kući. Tražeći svoju ženu (i svoju mačku), Toru upoznaje svitu bizarnih likova uključujući sestre vidovnjakinje, šašavu djevojku iz susjedstva, ratnog veterana koji je svjedočio masakrima Drugog svjetskog rata i tamnu stranu Kumikina brata Noborua Wataye. A da bi se suočio sa svojom sjenom, Toru će morati i dobro upoznati dno jednog starog isušenog bunara.


U Murakamijevoj uznemirujućoj prozi svakodnevni događaji bremeniti su prijetnjom, a bizarno se prihvaća bez riječi. Značenje kao da stalno izmiče i čitatelju i likovima, koji su zajedno uvučeni u zagonetku što možda i nema rješenja. "Ljetopis Ptice Navijalice" razvija teme iz Murakamijevih ranijih romana, a tropi popularne kulture, filmovi, glazba, detektivske priče zajedno tvore djelo koje istražuje i površinu i skrivene dubine japanskog društva s kraja 20. stoljeća.

Ako bismo htjeli izdvojiti nit vodilju, bila bi to tema odgovornosti. Zvjerstva što ih je japanska vojska počinila u Kini izlaze na površinu poput potisnuta sjećanja, a Toma događaji natjeraju da nadvlada svoju pasivnu narav. Ako je Toru japanski svatković, ogrezao u zapadnjačku popularnu kulturu i bez pojma o tajnoj povijesti vlastite zemlje, ovaj je roman slika tmurne zbilje.

Haruki Murakami rođen je u Kiotu 1949. godine, a sada živi u blizini Tokija. Autor je romana "Lov na divlju ovcu", "Tvrdo kuhana zemlja čudesa i kraj svijeta", "Norveška šuma", "Pleši pleši pleši", "Ljetopis Ptice- navijalice", "Južno od granice, zapadno od Sunca", "Moj slatki Sputnik", "Kafka na žalu", "Kad padne mrak", roman-trilogija "IQ84"; publicističke knjige "Pod zemljom: napad plinom u Tokiju i japanska psiha", te zbirki pripovijedaka "Slon nestaje" i "Nakon potresa" i "Slijepa vrba", te memoarska proza "O čemu govorim kada govorim o trčanju",

Dobitnik je mnogih književnih priznanja, uključujući i nagradu Franz Kafka.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –