Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Haruki Murakami

Pleši, pleši, pleši

  • Nakladnik: Vuković & Runjić
  • Prijevod: Vojo Šindolić
  • 11/2007.
  • 408 str., meki uvez
  • ISBN 9789536791989
  • Cijena: 17.12 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

U nastavku romana "Lov na divlju ovcu", jedan od najoriginalnijih suvremenih svjetskih pisaca Haruki Murakami ujedinjuje znanstvenu fantastiku, triler i satiru. Neimenovani glavni junak, neprilagođeni tridesetčetverogodišnji rastavljeni usamljenik upušta se u sasvim neobičnu avanturu. Njegova potraga za djevojkom, koja je tajanstveno nestala, ponovno ga dovodi na “mjesto zločina”, u Hotel Dupin, u kojemu susreće čudnovate likove s ove ili one strane granice realnosti. Nestala djevojka Kiki javlja mu se u vizijama, a pri odgonetavanju još jedne misterije pomažu mu trinaestogodišnja vidovnjakinja, njezini zbunjeni roditelji i pjesnik s jednom rukom…

Murakamijev junak živi u svijetu visoke tehnologije i modernih dostignuća gdje sve stare vrijednosti pod naletom novih nestaju i polako umiru. Svi sastojci koji čine Murakamijevu prozu velikom opet su tu: nemirni i osebujni likovi, uznemirujuća prebacivanja u paralelne stvarnosti, priča koja ubrzava poput vrtuljka… "Pleši, pleši, pleši" je napeto, ubrzano i zabavno putovanje kroz moderni Japan.

***

Haruki Murakami rođen je u Kiotu 1949. godine. Autor je romana "Lov na divlju ovcu", "Tvrdo kuhana zemlja čudesa i kraj svijeta", "Norveška šuma", "Pleši pleši pleši", "Ljetopis Ptice- navijalice", "Južno od granice, zapadno od Sunca", "Moj slatki Sputnik", "Kafka na obali"; publicističke knjige "Pod zemljom: napad plinom u Tokiju i japanska psiha", te zbirki pripovijedaka "Slon nestaje" i "Nakon potresa". Dobitnik je mnogih književnih priznanja, uključujući odnedavno i uglednu nagradu Jomimuri. Djela su mu prevedena na dvadeset i sedam jezika.

Haruki Murakami rođen je u Kiotu 1949. godine, a sada živi u blizini Tokija. Autor je romana "Lov na divlju ovcu", "Tvrdo kuhana zemlja čudesa i kraj svijeta", "Norveška šuma", "Pleši pleši pleši", "Ljetopis Ptice- navijalice", "Južno od granice, zapadno od Sunca", "Moj slatki Sputnik", "Kafka na žalu", "Kad padne mrak", roman-trilogija "IQ84"; publicističke knjige "Pod zemljom: napad plinom u Tokiju i japanska psiha", te zbirki pripovijedaka "Slon nestaje" i "Nakon potresa" i "Slijepa vrba", te memoarska proza "O čemu govorim kada govorim o trčanju",

Dobitnik je mnogih književnih priznanja, uključujući i nagradu Franz Kafka.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –