Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Haruki Murakami

Bezbojni Tsukuru Tazaki i njegove godine hodočašća

  • Nakladnik: Vuković & Runjić
  • Prijevod: Maja Šoljan
  • 11/2014.
  • 318 str., meki uvez
  • ISBN 9789532861105
  • Cijena: 129.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

"Bezbojni Tsukuru Tazaki i njegove godine hodočašća" novi je roman Harukija Murakamija, roman koji je u samo tjedan dana od objavljivanja u Japanu prodan u više od milijun primjeraka.


Tsukuru Tazaki upoznao je ženu koja mu se istinski sviđa, ali da bi je mogao do kraja voljeti, mora se suočiti s vlastitom prošlošću i mračnom tajnom iz mladosti koja mu je odredila život. Uz zvukove Lisztove skladbe Godine hodočašća, otiskuje se na putovanje koje ga vodi u stvarne i imaginarne krajeve, u potrazi za rješenjem zagonetke i odgovorima na važna pitanja o ljubavi, prijateljstvu, strasti, gubitku i vlastitom identitetu. Ali u priči snovi i noćne more isprepleću se sa zbiljom, lica kriju nakazna naličja, a granica između istine i laži nije uvijek jasna - pa umjesto odgovora često dobivamo samo nova pitanja.


"Zaplet je naizgled običan, ali snovi imaju važnu ulogu dok protagonist luta kroz freudovski gustiš slika. Murakami zna pro¬naći ono zagonetno u svakodnevici."

Financial Times


"U romanu Bezbojni Tsukuru Tazaki stvorenje vrlo kafkijanski dvosmislen ugođaj."

The Guardian


"Ovo je klasična Murakamijeva borba za razrješenje skrivenih emocija i propuštenih prilika."

Publishers Weekly

Haruki Murakami rođen je u Kyotu 1949., a danas živi u blizini Tokija. Djela su mu prevedena na više od pedeset jezika. Dobitnik je mnogih književnih priznanja, uključujući Jeruzalemsku nagradu, Nagradu Franz Kafka i Nagradu Hans Christian Andersen.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –