Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Haruki Murakami

Bezbojni Tsukuru Tazaki i njegove godine hodočašća

  • Nakladnik: Vuković & Runjić
  • Prijevod: Maja Šoljan
  • 11/2014.
  • 318 str., meki uvez
  • ISBN 9789532861105
  • Cijena: 17.12 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Bezbojni Tsukuru Tazaki i njegove godine hodočašća" novi je roman Harukija Murakamija, roman koji je u samo tjedan dana od objavljivanja u Japanu prodan u više od milijun primjeraka.


Tsukuru Tazaki upoznao je ženu koja mu se istinski sviđa, ali da bi je mogao do kraja voljeti, mora se suočiti s vlastitom prošlošću i mračnom tajnom iz mladosti koja mu je odredila život. Uz zvukove Lisztove skladbe Godine hodočašća, otiskuje se na putovanje koje ga vodi u stvarne i imaginarne krajeve, u potrazi za rješenjem zagonetke i odgovorima na važna pitanja o ljubavi, prijateljstvu, strasti, gubitku i vlastitom identitetu. Ali u priči snovi i noćne more isprepleću se sa zbiljom, lica kriju nakazna naličja, a granica između istine i laži nije uvijek jasna - pa umjesto odgovora često dobivamo samo nova pitanja.


"Zaplet je naizgled običan, ali snovi imaju važnu ulogu dok protagonist luta kroz freudovski gustiš slika. Murakami zna pro¬naći ono zagonetno u svakodnevici."

Financial Times


"U romanu Bezbojni Tsukuru Tazaki stvorenje vrlo kafkijanski dvosmislen ugođaj."

The Guardian


"Ovo je klasična Murakamijeva borba za razrješenje skrivenih emocija i propuštenih prilika."

Publishers Weekly

Haruki Murakami rođen je u Kiotu 1949. godine, a sada živi u blizini Tokija. Autor je romana "Lov na divlju ovcu", "Tvrdo kuhana zemlja čudesa i kraj svijeta", "Norveška šuma", "Pleši pleši pleši", "Ljetopis Ptice- navijalice", "Južno od granice, zapadno od Sunca", "Moj slatki Sputnik", "Kafka na žalu", "Kad padne mrak", roman-trilogija "IQ84"; publicističke knjige "Pod zemljom: napad plinom u Tokiju i japanska psiha", te zbirki pripovijedaka "Slon nestaje" i "Nakon potresa" i "Slijepa vrba", te memoarska proza "O čemu govorim kada govorim o trčanju",

Dobitnik je mnogih književnih priznanja, uključujući i nagradu Franz Kafka.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –