Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Haruki Murakami

Prvo lice jednine

  • Nakladnik: Vuković & Runjić
  • Prijevod: Maja Šoljan
  • 12/2021.
  • 256 str., meki uvez
  • ISBN 9789532862959
  • Cijena: 17.12 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Svih osam majstorskih priča u ovoj zbirci kazuje nam u prvom licu klasični Murakamijev pripovjedač. Od nostalgičnih uspomena iz mladosti, meditacija o glazbi i strasti za bejzbol do snovitih scenarija, susreta s majmunom koji govori i izmišljenih jazz albuma, ove priče kao da ruše granice što dijele naš um od vanjskoga svijeta. Povremeno se pojavljuje i pripovjedač, koji je možda Murakami osobno, a možda i nije.

Je li ovo memoarska proza ili čista fikcija? Čitatelj mora sam odlučiti. Filozofske i zagonetne priče u "Prvom licu jednine" govore o ljubavi i samoći, djetinjstvu i sjećanju… ali onako kako to zna samo Murakami.

Blistav i genijalan povratak u vrhunsku pripovjedačku formu. Osam duhovitih, očaravajućih priča. – The Boston Globe

Sva fikcija je magija, vrtjelo mi se po glavi dok sam čitao Prvo lice jednine, sjajnu novu zbirku pripovjedaka Harukija Murakamija. –  David Means, The New York Times Book Review

Haruki Murakami rođen je u Kiotu 1949. godine, a sada živi u blizini Tokija. Autor je romana "Lov na divlju ovcu", "Tvrdo kuhana zemlja čudesa i kraj svijeta", "Norveška šuma", "Pleši pleši pleši", "Ljetopis Ptice- navijalice", "Južno od granice, zapadno od Sunca", "Moj slatki Sputnik", "Kafka na žalu", "Kad padne mrak", roman-trilogija "IQ84"; publicističke knjige "Pod zemljom: napad plinom u Tokiju i japanska psiha", te zbirki pripovijedaka "Slon nestaje" i "Nakon potresa" i "Slijepa vrba", te memoarska proza "O čemu govorim kada govorim o trčanju",

Dobitnik je mnogih književnih priznanja, uključujući i nagradu Franz Kafka.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –