Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Zoran Pongrašić

Hi-Fi fotelja

  • Nakladnik: Knjiga u centru
  • 12/2009.
  • 219 str., meki uvez
  • ISBN 9789537514280
  • Cijena: 139.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Kako rock 'n' roll utječe na seksualni život, a kako na depresiju? Zašto bi netko želio da ga nešto non-stop nervira? Ako pušenje ubija, što je tada s nogometom i nagibnim vlakovima? Zašto "Sofijin izbor" ne bi mogao biti dugometražni film da je Meryl Streep kojim slučajem pas? Da li bi život bio lakši da se rodiš kao komplicirani porod? Kako se postaje poznati pisac? Zašto ne treba biti iskren kada je masturbiranje u pitanju?

Kako prepoznati četrdesetpetogodišnje trinaestogodišnjake? Je li važnija Golfska struja ili penis u erekciji? Zašto su ljudi koji su pobacali svoje gramofonske ploče glupi? Smanjuje li se čovjek nakon četrdesete? Da li je i psiholozima potrebna pomoć psihologa? Što učiniti ako se ukaže prilika za seksom s Chaterine Zetom Jones? Imaju li komarči škrge? Zašto Eric Clapton više nije Bog? Zašto se na nebo ipak ne ide stepenicama?

Ova knjiga se ne preporučuje osobama bez iskustva s rock 'n' rollom i ljubavnim vezama. (autor)

Zoran Pongrašić rođen je 1961. godine u Novoj Gradiški i 1963. godine u Reykjaviku, te živi dva paralelna života, od kojih je u jednome državni službenik, a u drugom se trudi biti pisac. Kao pisac se okušava u mnogim književnim formama i oblicima, pa je tako pisao i piše priče, romane, radi dramske i TV scenarije, scenarije za stripove, SF prozu i prozu za govorne automate, slikovnice, songove i džinglove, parole, novogodišnje čestitke, razglednice s ljetovanja i ponekad pisma. Preveden je na engleski, francuski i portugalski, a prilagođen na srpski. Uvrštenje u više zbornika i antologija. Dobitnik je nekoliko književnih nagrada i priznanja.

Objavio: "Razgovori s bratom" (Beograd, 1991), "Mama je kriva za sve" (Zagreb, 1999), "Gumi-gumi" (Zagreb, 2001., France, 2003., Sao Paolo, 2006.), "Nespretna krila anđela" (Zagreb, 2001), "Goumi-goumi", "41,5 0C" (Zagreb, 2003), "Nije on težak, on je moj brat" (Zagreb, 2004), "Tko je ubio Djeda Mraza?" (alter ego Magda Kraus, Zagreb 2006.),"Čuvari sreće" (Zagreb, 2004), "Vidi majmuna! (2005), "Baba" (Zagreb, 2005.), "Četiri sprovoda i vjenčanje" (2008), "Ja, ja i formula 1" (2015), "Sudari" (2016).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –