Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Zoran Pongrašić

Hi-Fi fotelja

  • Nakladnik: Knjiga u centru
  • 12/2009.
  • 219 str., meki uvez
  • ISBN 9789537514280
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Kako rock 'n' roll utječe na seksualni život, a kako na depresiju? Zašto bi netko želio da ga nešto non-stop nervira? Ako pušenje ubija, što je tada s nogometom i nagibnim vlakovima? Zašto "Sofijin izbor" ne bi mogao biti dugometražni film da je Meryl Streep kojim slučajem pas? Da li bi život bio lakši da se rodiš kao komplicirani porod? Kako se postaje poznati pisac? Zašto ne treba biti iskren kada je masturbiranje u pitanju?

Kako prepoznati četrdesetpetogodišnje trinaestogodišnjake? Je li važnija Golfska struja ili penis u erekciji? Zašto su ljudi koji su pobacali svoje gramofonske ploče glupi? Smanjuje li se čovjek nakon četrdesete? Da li je i psiholozima potrebna pomoć psihologa? Što učiniti ako se ukaže prilika za seksom s Chaterine Zetom Jones? Imaju li komarči škrge? Zašto Eric Clapton više nije Bog? Zašto se na nebo ipak ne ide stepenicama?

Ova knjiga se ne preporučuje osobama bez iskustva s rock 'n' rollom i ljubavnim vezama. (autor)

Zoran Pongrašić rođen je u Novoj Gradiški i Reykjaviku, premda ne istovremeno. Odrastanje, borbu s prištićima i školovanje obavio je bez većih trauma u novozagrebačkom naselju Trnsko. Spisateljsku karijeru započeo je alternativnom književnošću kao tekstopisac i svirač ritam-gitare u rock grupi “Kost i koža”. Do danas se okušao u skoro svim oblicima književnog stvaralaštva (pjesma, priča, roman, radio-dramski i kazališni tekst, filmski i strip-scenarij) podjednako za djecu, tinejdžere i odrasle, te kao ilustrator, zbog čega ga Darko Macan potpuno ispravno naziva «piscem opće prakse». Objavljeno mu je podosta toga, ponešto je nagrađeno, ponešto prevedeno, ponešto je u lektiri, a ponešto u leksikonima i antologijama. Za tzv. djecu i mlade napisao je romane: “Mama je kriva za sve,” “41,5oC”, “Gumi-gumi”, “Vidi majmuna!” i “Ovaj put je kriv tata”. Desetak je godina radio i kao inspektor u policiji, što mu je olakšalo pisanje ovog romana.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –