Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Zoran Pongrašić

Hi-Fi fotelja

  • Nakladnik: Knjiga u centru
  • 12/2009.
  • 219 str., meki uvez
  • ISBN 9789537514280
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Kako rock 'n' roll utječe na seksualni život, a kako na depresiju? Zašto bi netko želio da ga nešto non-stop nervira? Ako pušenje ubija, što je tada s nogometom i nagibnim vlakovima? Zašto "Sofijin izbor" ne bi mogao biti dugometražni film da je Meryl Streep kojim slučajem pas? Da li bi život bio lakši da se rodiš kao komplicirani porod? Kako se postaje poznati pisac? Zašto ne treba biti iskren kada je masturbiranje u pitanju?

Kako prepoznati četrdesetpetogodišnje trinaestogodišnjake? Je li važnija Golfska struja ili penis u erekciji? Zašto su ljudi koji su pobacali svoje gramofonske ploče glupi? Smanjuje li se čovjek nakon četrdesete? Da li je i psiholozima potrebna pomoć psihologa? Što učiniti ako se ukaže prilika za seksom s Chaterine Zetom Jones? Imaju li komarči škrge? Zašto Eric Clapton više nije Bog? Zašto se na nebo ipak ne ide stepenicama?

Ova knjiga se ne preporučuje osobama bez iskustva s rock 'n' rollom i ljubavnim vezama. (autor)

Zoran Pongrašić rođen je 1961. godine u Novoj Gradiški. Osnovnu i srednju školu završio je u Zagrebu. Godine 2001. diplomirao je na Visokoj školi za sigurnost na radu pri Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu. Piše priče, romane, dramske i TV scenarije, scenarije za stripove, SF prozu i slikovnice. Knjige su mu prevedene na engleski, francuski, portugalski i srpski jezik.

Član je Hrvatskog društva pisaca, član i jedan od utemeljitelja Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade, jedan je od osnivača Umjetničke organizacija AUTORSKA KUĆA, te književne udruge KNJIGA U CENTRU.

Dobitnik je nagrada: nagrada Hrvatskog radija 1996. za radiodramu "Metronom", nagrada Grigor Vitez 2000. za roman za mlade "Mama je kriva za sve", dvije nagrade SFERA, 1999. za priču "Dijagonala" i 2005. za novelu "Letač", nagrada Književnog kruga Karlovac 2004. za priču "Nije on težak, on je moj brat". Radio-igra "Djevojčica koja je prekočila nebesa" (The Girl Who Jumped Over The Sky - La fillette qui a saute le ciel) predstvaljala je Hrvatski radio na Prix Ex Aequo - Bratislava 2002.

Objavljene knjige: "Razgovori s bratom", "Mama je kriva za sve", "Gumi-gumi", "Nespretna krila anđela", "41,5 0C ili kralj cijelog svijeta", "Nije on težak, on je moj brat", "Čuvari sreće", "Vidi majmuna!", "Baba, Četiri sprovoda i vjenčanje", "Sudari", "Ticalova putovanja: Iz života mrava", "Zovem se Ticalo: Iz života mrava", "Zašto?", "Idi(j)ot", "Čovjek i kuća", "Ovaj put je kriv tata", "Krive su Seka i Seka", "Hendriks nije rekao ništa / Samoubojice", "Konj zvan Cezar", "Hi-fi fotelja", "Čuvari sreće" i "Čistači".

Piše i pod pseudonimom Magda Kraus: "Tko je ubio Djeda Mraza?"

Napisao je petnaestak radiodrama izvedenih na Hrvatskom radiju, dvije uprizorene kazališne predstave (Visoka temperatura, Zdenac mudraca), pedesetak priča objavljenih u časopisima (Plima, Quorum, Republika, Futura, Nomad), novinama (Večernji list, Vjesnik, Jutarnji list) i u zbornicima (Osluškivanje tišine, Krhotine svjetova, 2000 šarenih aliena, Ekran priče).

 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –