Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Zoran Pongrašić

Baba

  • Nakladnik: SysPrint
  • 04/2005.
  • 156, meki uvez s klapnama
  • ISBN 9532320644
  • Cijena: 100.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

“Ak vas baš zanima ja mislim da je jako dobro kad čovek ima vremena kolko mu drago i kad ne mora žurit i stalno se bojat da bu nekam zakasnil i da ne bu stigel napravit sve kaj treba...

Onda se valjda setil taj doktor koji nikad nije nosil kutu da je nekaj zaboravil pa mi je malo kasnije donel i jedno šiljilo da imam sa čim našiljit onu olovku ha be kad joj se istroši vrh a ja sam ga pital: A gumicu za brisanje? a on je rekel da mi gumica ne bu trebala a ja sam rekel: A kaj ak pogrešim, sa čim bum to obrisal? jer kak god okreneš uvek se može nekaj pogrešit bez obzira kolko jel opće ima nekog na ovom svetu da baš nikad nikaj nije pogrešil a doktor je rekel da ak pogrešim nek to lepo stavim u zagradu il nek prekrižim al da on misli da ne bum niš pogrešil i da nek samo pišem i kad je već htel izać van iz moje sobe ja sam se setil pa sam ga pital: Jel da pišem i o babi?”

Zoran Pongrašić rođen je 1961. godine u Novoj Gradiški i 1963. godine u Reykjaviku, te živi dva paralelna života, od kojih je u jednome državni službenik, a u drugom se trudi biti pisac. Kao pisac se okušava u mnogim književnim formama i oblicima, pa je tako pisao i piše priče, romane, radi dramske i TV scenarije, scenarije za stripove, SF prozu i prozu za govorne automate, slikovnice, songove i džinglove, parole, novogodišnje čestitke, razglednice s ljetovanja i ponekad pisma. Preveden je na engleski, francuski i portugalski, a prilagođen na srpski. Uvrštenje u više zbornika i antologija. Dobitnik je nekoliko književnih nagrada i priznanja.

Objavio: "Razgovori s bratom" (Beograd, 1991), "Mama je kriva za sve" (Zagreb, 1999), "Gumi-gumi" (Zagreb, 2001., France, 2003., Sao Paolo, 2006.), "Nespretna krila anđela" (Zagreb, 2001), "Goumi-goumi", "41,5 0C" (Zagreb, 2003), "Nije on težak, on je moj brat" (Zagreb, 2004), "Tko je ubio Djeda Mraza?" (alter ego Magda Kraus, Zagreb 2006.),"Čuvari sreće" (Zagreb, 2004), "Vidi majmuna! (2005), "Baba" (Zagreb, 2005.), "Četiri sprovoda i vjenčanje" (2008), "Ja, ja i formula 1" (2015), "Sudari" (2016).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –