
Večernje bajke o hrani 1 : Bajke o predjelima, juhama, riži i tjestenini
- Nakladnik: Večernji list
- 09/2010.
- 123 str., meki uvez
- ISBN 9789537313678
- Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Večernje bajke o hrani" nisu samo bajke. U ovom najnovijem trosveščanom djelu Veljka Barbierija naći ćete mnoge zanimljive priče iz davnine i suvremene, legende i stvarna događanja koja se uvijek dotiču hrane. No one su samo svojevrsni uvod u ono najvažnije - u velik broj iznimnih recepata svih vrsta, od predjela, juha, riže i tjestenine do povrća i gljiva.
Barbierijeve su priče bajkovite,ali su još bajkovitiji njegovi stvarni recepti. Unesite i vi u svoj dom ove recepte te uđite u taj bajkoviti svijet užitaka!
Knjige su nastale od kolumni koje Barbieri nedjeljom objavljuje u “Večernjem listu” i istinsko su djelo koje se oslanja na druge knjige o hrani ovog našeg i europskog antologijskog autora gastroliterature.
***
Veljko Barbieri (Split, 1950.) završio je Klasičnu gimnaziju u Zagrebu, a studirao je na Filozofskom fakultetu. Poznati je prozaik (brojni romani, zbirke pripovijedaka, zbirke eseja), autor kazališnih, radijskih i televizijskih djela, od kojih su neka (posebice roman Epitaf carskoga gurmana) prevedena na nekoliko svjetskih jezika, a zastupljen je u domaćim i stranim antologijama proze. Tridesetak godina suradnik je raznih hrvatskih i talijanskih časopisa, a posljednjih godina i slovenskih.
Uz seriju o hrani na TV-u i pišući kolumnu u tjedniku Nacional inspirirao se za "Kuharske kanconijere" u tri knjige, uspješnice hrvatske gastroliterature (nagrađene u Švedskoj), a na Sajmu kniga u Barceloni njegova zbirka pripovijedaka "134 male priče o hrani" proglašene je pobjednikom u konkurenciji literatura o hrani iz Hrvatske.
/ Veljko Barbieri.
Barbierijeve su priče bajkovite,ali su još bajkovitiji njegovi stvarni recepti. Unesite i vi u svoj dom ove recepte te uđite u taj bajkoviti svijet užitaka!
Knjige su nastale od kolumni koje Barbieri nedjeljom objavljuje u “Večernjem listu” i istinsko su djelo koje se oslanja na druge knjige o hrani ovog našeg i europskog antologijskog autora gastroliterature.
***
Veljko Barbieri (Split, 1950.) završio je Klasičnu gimnaziju u Zagrebu, a studirao je na Filozofskom fakultetu. Poznati je prozaik (brojni romani, zbirke pripovijedaka, zbirke eseja), autor kazališnih, radijskih i televizijskih djela, od kojih su neka (posebice roman Epitaf carskoga gurmana) prevedena na nekoliko svjetskih jezika, a zastupljen je u domaćim i stranim antologijama proze. Tridesetak godina suradnik je raznih hrvatskih i talijanskih časopisa, a posljednjih godina i slovenskih.
Uz seriju o hrani na TV-u i pišući kolumnu u tjedniku Nacional inspirirao se za "Kuharske kanconijere" u tri knjige, uspješnice hrvatske gastroliterature (nagrađene u Švedskoj), a na Sajmu kniga u Barceloni njegova zbirka pripovijedaka "134 male priče o hrani" proglašene je pobjednikom u konkurenciji literatura o hrani iz Hrvatske.
/ Veljko Barbieri.
© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.