Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Veljko Barbieri

Večernje bajke o hrani 1 : Bajke o predjelima, juhama, riži i tjestenini

  • Nakladnik: Večernji list
  • 09/2010.
  • 123 str., meki uvez
  • ISBN 9789537313678
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
"Večernje bajke o hrani" nisu samo bajke. U ovom najnovijem trosveščanom djelu Veljka Barbierija naći ćete mnoge zanimljive priče iz davnine i suvremene, legende i stvarna događanja koja se uvijek dotiču hrane. No one su samo svojevrsni uvod u ono najvažnije - u velik broj iznimnih recepata svih vrsta, od predjela, juha, riže i tjestenine do povrća i gljiva.

Barbierijeve su priče bajkovite,ali su još bajkovitiji njegovi stvarni recepti. Unesite i vi u svoj dom ove recepte te uđite u taj bajkoviti svijet užitaka!

Knjige su nastale od kolumni koje Barbieri nedjeljom objavljuje u “Večernjem listu” i istinsko su djelo koje se oslanja na druge knjige o hrani ovog našeg i europskog antologijskog autora gastroliterature.


***

Veljko Barbieri (Split, 1950.) završio je Klasičnu gimnaziju u Zagrebu, a studirao je na Filozofskom fakultetu. Poznati je prozaik (brojni romani, zbirke pripovijedaka, zbirke eseja), autor kazališnih, radijskih i televizijskih djela, od kojih su neka (posebice roman Epitaf carskoga gurmana) prevedena na nekoliko svjetskih jezika, a zastupljen je u domaćim i stranim antologijama proze. Tridesetak godina suradnik je raznih hrvatskih i talijanskih časopisa, a posljednjih godina i slovenskih.

Uz seriju o hrani na TV-u i pišući kolumnu u tjedniku Nacional inspirirao se za "Kuharske kanconijere" u tri knjige, uspješnice hrvatske gastroliterature (nagrađene u Švedskoj), a na Sajmu kniga u Barceloni njegova zbirka pripovijedaka "134 male priče o hrani" proglašene je pobjednikom u konkurenciji literatura o hrani iz Hrvatske.
 / Veljko Barbieri.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –