
Mediteranska kuhinja : Mit i legende u 381 receptu
- Nakladnik: Profil
- 10/2018.
- 328 str., meki uvez
- ISBN 9789533136448
- Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Nakon komercijalno uspješnih ali i hvaljenih kuharica "Hrvatska kuhinja" i "Dalmatinska kuhinja" stiže nam i "Mediteranska kuhinja". Naš nagrađivani književnik, najveći poznavatelj povijesti gastronomije i autor rado gledane televizijske emisije, Veljko Barbieri u knjizi donosi 381 recept iz Španjolske, Italije, Francuske, Monaka, Hrvatske, Grčke, Albanije, Turske, Izraela, Libanona i svih država sjeverne Afrike.
Mediteranska se kuhinja s pravom naziva najzdravijom kuhinjom na svijetu, a spravljajući jela iz ove kuharice čitatelji će doznati i zašto – koristi se obilje raznog povrća i tehnike kuhanja koje ističu okuse, a profinjeni i dojmljivi recepti upoznat će čitatelje s atmosferom i bogatstvom pojedinih regija i zemalja u kojima se pripremaju.
U kuharici se nalaze tradicionalni recepti koji su ponegdje modernizirani i prilagođeni suvremenim navikama načinima pripreme i upotrebi namirnica, a većina je jela slavna i nadaleko poznata, ali Barbieri nudi i neka nepoznata jela. Uz sve to, nekoliko pažljivo raspoređenih eseja dočarat će vam mirise i okuse Mediterana te vas upoznati s poviješću, važnošću i značenjem hrane u području gdje se svi događaji vrte oko stola.
© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.