Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Veljko Barbieri

Priča o dalmatinskoj kuhinji : I 410 izabranih recepata

  • Nakladnik: Profil
  • 12/2009.
  • 401 str., meki uvez
  • ISBN 9789537701994
  • Cijena: 249.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Nakon europski priznatih i nagrađivanih "Kuharskih kanconijera" kao i "100 mitova o hrani", sve odreda iznimnih i prevođenih gastronomskih i književnih uspješnica, Barbieri se okušao u pravoj pustolovini, i to onoj njemu najbližoj, ali i najzahtjevnijoj, u "Priči o dalmatinskoj kuhinji".

Podijeljena u klasičnih sedam gastronomskih dijelova - predjela, juhe, jela od riže, tjestenine i tijesta, jela od povrća, mesa, ribe i slastice ova je knjiga na izravnom tragu slavne "Dalmatinske kuhinje" Dike Marjanović - Radice.

Istodobno ona čak i nadmašuje uzor jer među više od 400 probranih recepata, koje je autor sakupljao i brižno zapisivao pa potom i kuhao i snimao na svojim dugogodišnjim gastroistraživačkim putovanjima, ona, osim tradicionalnih jela, bez kojih je nemoguće zamisliti kuhinju ovog podneblja, donosi i suvremene recepture, proizašle iz bogate tradicije dalmatinske i sredozemne kuhinje te novih kulinarskih škola koje su se razvile u ovom stoljeću.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –