
Hrvatska kuhinja : I 606 recepata
- Nakladnik: Profil
- 12/2012.
- 431 str., meki uvez
- ISBN 9789533131726
- Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Hrvatska kuhinja" je podijeljena na poglavlja Predjela i salate; Juhe; Rižoti, tjestenine, kruhovi; Jela od povrća; Jela od mesa; Jela od ribe, rakova, školjaka, glavonožaca, žaba i puževa te Kolači. Recepti su uglavnom tradicionalni i mirišu na ukusna jela koja smo jeli u domovima svojih baka ili u svečanim prigodama. Mnoga od tih jela nikad se nismo usudili pripraviti jer su se činila previše komplicirana ili preteška u svakom smislu.
U ovoj kuharici Veljko Barbieri i gostujući chefovi iz poznatih restorana diljem Hrvatske nude neke sasvim tradicionalne recepte, neke prilagođene današnjim vremenima i modernizirane, te neke vlastite temeljene na jelima iz drevnih vremena. Tako smo dobili originalni spoj klasičnih i novih jela, koja postaju prepoznatljiv i zaštitni kulinarski znak određenog kraja. Svaki recept prikazan je slikom, a ispod njega navodi se njegovo podrijetlo ili autor.
Ova je knjiga bogata kuharica, sa 606 recepata, za sve one spremne upustiti se u pripravu ukusnih i mirisnih jela, ali istodobno i vrlo dobar pokazatelj bogatstva i raznovrsnosti hrvatske gastronomije.
U ovoj kuharici Veljko Barbieri i gostujući chefovi iz poznatih restorana diljem Hrvatske nude neke sasvim tradicionalne recepte, neke prilagođene današnjim vremenima i modernizirane, te neke vlastite temeljene na jelima iz drevnih vremena. Tako smo dobili originalni spoj klasičnih i novih jela, koja postaju prepoznatljiv i zaštitni kulinarski znak određenog kraja. Svaki recept prikazan je slikom, a ispod njega navodi se njegovo podrijetlo ili autor.
Ova je knjiga bogata kuharica, sa 606 recepata, za sve one spremne upustiti se u pripravu ukusnih i mirisnih jela, ali istodobno i vrlo dobar pokazatelj bogatstva i raznovrsnosti hrvatske gastronomije.
© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.