Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Veljko Barbieri

100 mitova o hrani i 200 legendarnih recepata

  • Nakladnik: Profil
  • 12/2008.
  • 340 str. , meki uvez
  • ISBN 9789531210164
  • Cijena: 10.49 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
U svojoj novoj knjizi "100 mitova o hrani i 200 legendarnih recepata" Veljko Barbieri, renomirani autor, kolumnist i gastronomski stručnjak, na svoj jedinstven način donosi recepte jela koja su nekad jeli besmrtnici i junaci, ali koja žive i danas.

Autor nastavlja na svoj jedinstveni način pripovijedati veliku gastronomsku priču ovog planeta kroz kulinarska i hedonistička ljudska nagnuća kroz legendarne recepte prožete povijesnim pripovijetkama. Brojni su se mitovi, ponekad kao okosnicom, ponekad kao usputnim dijelom, koristili upravo kulinarskim i hedonističkim ljudskim nagnućima, s jasnom namjerom da nas povežu s božanskim i nadnaravnim. Veljko Barbieri ne prepričava samo te mitove nego donosi i recepte jela koja su nekad jeli besmrtnici i junaci, ali koja žive i danas.

Što su mitovi stariji, čine nam se maštovitijima, baš kao i neka legendarna jela čiji se dragocjeni recept čuva stoljećima pa sjaje posebnom aurom, okusima i mirisima nadnaravnog, kaže Veljko Barbieri u svojoj novoj knjizi "100 mitova o hrani i 200 legendarnih recepata" u kojoj nastavlja na svoj jedinstveni način pripovijedati veliku gastronomsku priču ovog planeta. 

Veljko Barbieri rođen je 1950. u Splitu. Maturirao je na Klasičnoj gimnaziji u Zagrebu. Na Filozofskome fakultetu zagrebačkoga Sveučilišta studirao je filozofiju i španjolski jezik. Autor je bogata i raznovrsna opusa: pripovijedaka, romana, eseja, kazališnih, radijskih i televizijskih dramskih dijela. Član je Društva hrvatskih književnika i Zajednice hrvatskih umjetnika od 1974. otkad djeluje kao profesionalni književnik.

Proza mu je, u više izdanja, prevedena na engleski, njemački, talijanski, francuski, mađarski, nizozemski, poljski i češki jezik. Od njegovih kolumni u tjedniku Nacional nastali su i "Kuharski kanconijeri I-IV.", bestselleri hrvatske gastroliterature objavljeni do sada u nekoliko izdanja i na nekoliko jezika. Njegova zbirka pripovijedaka "134 male priče o hrani" na sajmu knjiga u Barceloni 2003. proglašena je najboljom u konkurenciji književnosti o hrani. U veljači 2005. u švedskome Grythamu, "Kuharski kanconijeri" podijelili su prvu nagradu za najbolju knjigu o Sredozemlju.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –