Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Veljko Barbieri

100 mitova o hrani i 200 legendarnih recepata

  • Nakladnik: Profil
  • 12/2008.
  • 340 str. , meki uvez
  • ISBN 9789531210164
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
U svojoj novoj knjizi "100 mitova o hrani i 200 legendarnih recepata" Veljko Barbieri, renomirani autor, kolumnist i gastronomski stručnjak, na svoj jedinstven način donosi recepte jela koja su nekad jeli besmrtnici i junaci, ali koja žive i danas.

Autor nastavlja na svoj jedinstveni način pripovijedati veliku gastronomsku priču ovog planeta kroz kulinarska i hedonistička ljudska nagnuća kroz legendarne recepte prožete povijesnim pripovijetkama. Brojni su se mitovi, ponekad kao okosnicom, ponekad kao usputnim dijelom, koristili upravo kulinarskim i hedonističkim ljudskim nagnućima, s jasnom namjerom da nas povežu s božanskim i nadnaravnim. Veljko Barbieri ne prepričava samo te mitove nego donosi i recepte jela koja su nekad jeli besmrtnici i junaci, ali koja žive i danas.

Što su mitovi stariji, čine nam se maštovitijima, baš kao i neka legendarna jela čiji se dragocjeni recept čuva stoljećima pa sjaje posebnom aurom, okusima i mirisima nadnaravnog, kaže Veljko Barbieri u svojoj novoj knjizi "100 mitova o hrani i 200 legendarnih recepata" u kojoj nastavlja na svoj jedinstveni način pripovijedati veliku gastronomsku priču ovog planeta. 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –