Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Herfried Münkler

Imperiji : Logika svjetske vladavine - od Staroga Rima do Sjedinjenih Američkih Država

  • Nakladnik: Izdanja Antibarbarus
  • Prijevod: Nadežda Čačinovič
  • 11/2010.
  • 267 str., meki uvez
  • ISBN 9789532490978
  • Cijena: 21.10 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Herfried Münkler analizira karakteristike carstva i objašnjava uspone i padove imperijalnih snaga od vremena Rimskog Carstva pa sve do danas. Ukazuje na činjenicu da carstva s jedne strane osiguravaju stabilnost, ali i preispituje opasnosti s kojima se suočavaju kada su im moći prenapregnute.

Sve do nedavno prevladavalo je mišljenje da su carstva stvar prošlosti, ali u svjetlu događaja od 11. rujna nadalje, uključujući globalni rat protiv terorizma i okupaciju Iraka, pitanje imperijalne moći vraća se na dnevni red. Suočeni smo s novim američkim carstvom koji mnogi ljudi vide kao prijetnju. Jedno od pitanja koje se postavlja je diktira li Washington pravila koje ostatak svijeta mora slijediti ili pak carstva posjeduju unutarnju logiku kojoj se čak i najmoćniji vladari moraju pokoriti.


Ovo djelo je iscrpan pregled povijesti carstava, a istovremeno i briljantna analiza suvremenih tema. Čitalačku publiku pronalazi kako među društvenim znanstvenicima i studentima međunarodne politike i povijesti , tako i među svim osobama koje zanima politička povijest i suvremeno političko stanje u svijetu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –