Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Michael Laitman Anatolij Uljanov

Vodič za novi svijet : Zašto je uzajamno jamstvo ključ našeg oporavka od globalne krize

  • Nakladnik: Izdanja Antibarbarus
  • Prijevod: Andrea Bagović
  • 04/2013.
  • 160 str.,
  • ISBN 9789532491296
  • Cijena: 12.61 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Zašto ima toliko malo bogatih, a toliko siromašnih? Zašto suvremeni obrazovni sustavi proizvode loše obrazovanu djecu? Zbog čega ima toliko gladi kada ima dovoljno hrane za sve? Zašto u tolikom broju zemalja nema društvene pravde? Svi se želimo osjećati sigurnima, i imati neko jamstvo za budućnost naše djece. Zbog toga, moramo započeti prakticirati uzajamno jamstvo, kojim svi postajemo jamci za dobrobit svih drugih.

"Vodič za novi svijet" objašnjava kako se svatko od nas može postaviti u skladu i prema globalnoj transformaciji koja je u tijeku. Autori ističu važnost korištenja prednosti novih raspoloživih komunikacijskih alata, uzimajući pritom u obzir jedinstvene težnje današnjih mladih ljudi i pripremajući ih za život u vrlo dinamičnom globalnom svijetu.

"Vodič za novi svijet"
je namijenjen širokom čitateljstvu, ali i čitateljima iz poslovnog svijeta, managerima i liderima, koji su radili učinkovito i uspješno godinama, samo da bi doživjeli jedan val krize za drugim zadnjih nekoliko godina. Autori to objašnjavaju rezultatom hiperkonektiviteta među ljudima. Preporuka za novu eru globalizacije je dovesti društveno-ekonomsku interakciju ravnotežu, čineći ih sličnima sustavima koju su „hiperkonektirani” prirodom, kao što su ekosustavi i sustavi ljudskog tijela.

****

Michael Laitman
utemeljitelj je ARI Instituta. Profesor je ontologije i teorije znanja, doktor filozofije i magistar znanosti medicinske kibernetike (ARI Institut ima ogranke u cijeloj Sjevernoj, Srednjoj i Južnoj Americi, Aziji, Africi te zapadnoj i istočnoj Europi). Posvetio se otkrivanju i promicanju pozitivnih vrijednosti u obrazovnoj politici i praksi te njihovu primjenjivanju na najvažnije obrazovne probleme današnjice.

Predlaže nov pristup obrazovanju, u kojem se primjenjuju pravila života u međusobno ovisnom, integriranom svijetu. Zadnjih nekoliko godina dr. Laitman blisko surađuje s mnogim međunarodnim ustanovama i sudjeluje u brojnim međunarodnim događanjima, gdje pridonosi ključnim raspravama vezanim uz svjetsku krizu i skicira korake potrebne za stvaranje pozitivne promjene putem jačanja globalne svijesti. Često se pojavljuje u međunarodnim medijima.

Posvetio je život proučavanju ljudske prirode i društva te potrazi za odgovorima na smisao života u suvremenom svijetu. Zahvaljujući kombinaciji njegova akademskog zaleđa i opširna znanja tražen je svjetski govornik. Napisao je više od 40 knjiga koje su prevedene na 18 jezika, a svima im je cilj pomoći pojedincima da postignu sklad između sebe i sa svojom okolinom.

Anatolij Uljanov je geštalt-terapeut, certificiran od strane European Association for Gestalt Therapy (EAGT), profesor  psihologije na Aesthetic Education Institute u Moskvi,. ovlašteni trener i predavač na International Academy of Leadership u St. Petersburgu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –