Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ervin Jahić

Ispod jezika : Tekst i kontekst pjesništva

  • Nakladnik: Hrvatsko društvo pisaca
  • 12/2013.
  • 262 str., meki uvez
  • ISBN 9789537342630
  • Cijena: 17.25 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Jahićeva antologija hrvatske poezije "U nebo i u niks" je najkompleksnija, najšira, najliberalnija i u svakom trenutku u službi poezije.
Tonko Maroević, Večernji list, 2010.

Jahićev uvodni esej jedan je od zasigurno najcjelovitijih i najprodubljenijih teorijskih pogleda na recentno hrvatsko pjesništvo (…).  "U nebo i u niks" zapravo je knjiga dubinskoga povjerenja u suvremeno hrvatsko pjesništvo.
Davor Šalat, Republika, 2010.

Jahićeva aksiologija razlikuje se od sistematizacija drugih kritičara i antologičara ne samo po implicitnoj polemici, nego i po eksplicitnoj tipologiji.
Cvjetko Milanja, Književna republika, 2010.

Značaj antologije "Zašto tone Venecija" Ervina Jahića jest istinski velik, golem, jer ona, dakle, ima izuzetnu mogućnost da, dolazeći iz drugačije sredine i, prije svega, njezine samosvjesnosti, potakne ovakvo što i u bosanskohercegovačkom te, konačno, bošnjačkom kontekstu.
Sanjin Kodrić, Književna republika, 2012.

Instruktivno je i to da antologija "Zašto tone Venecija" nikoga ne “pokapa”, ne otvara raku za one malobrojne koje su joj prethodile i, što je važno, ne manipulira sa zastupljenim autorima, ne dizajnira indeks imena, dobro prepoznaje ikonoklazam, a kod svakog će pjesnika odmah dijagnosticirati dobru sliku ili pak logos.
Sead Begović, Behar, 2012.

Čitatelj i kritičar, kao outsider, kao čovjek izvan ove književnosti, susjedan joj, mora iskazati zadovoljstvo što smo dobili jednu takvu knjigu, lijepu, vrijednu, važnu. Zapravo cjelovito viđenje novije bošnjačke poezije, pa još u Zagrebu i iz Zagreba, dakle izvan bh. sredine koja je i u ovom smislu, nažalost, užasno korumpirana, dakle kritički i poetički autistična, tako da joj je pogled sa strane, koliko god Jahićev pogled bio i “iznutra”, ovim izborom zadao neprijeporne parametre za budućnost.
Željko Ivanković, Novi izraz, 2013.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –