Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Magdalena Najbar-Agičić

Povijest novinarstva : Kratki pregled

  • Nakladnik: Ibis grafika
  • Nakladnik: Sveučilište Sjever
  • 12/2015.
  • 225 str., meki uvez
  • ISBN 9789537997144
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Knjiga "Povijest novinarstva" predstavlja prvi kratki sintetski prikaz povijesti novinarstva na hrvatskom jeziku u kojemu je postignuta primjerena ravnoteža između sadržaja koji se odnosi na povijest različitih javnih medija, prvenstveno novina, u Hrvatskoj i dijelova teksta u kojima je predstavljen razvoj novina na svjetskoj razini, od početka razmjene informacija do nastanka i širenja novih medija.

Povjesničarka strukom i autorica niz knjiga i manjih radova iz historiografske i kulturološke problematike, Magdalena Najbar-Agičić i u ovoj je knjizi pokazala iznimnu sposobnost korištenja odgovarajuće metodologije u iznošenju relevantnih činjenica. Svako poglavlje započinje odgovarajućim uvodom u kojemu je vrlo sažeto prikazana materija koja se obrađuje u poglavlju. Sadržaj unutar poglavlja logički je strukturiran, prezentiran jasnim, preglednim i konciznim stilom. Unutar poglavlja grafički su izdvojene zanimljivosti.

Autorica se osvrće i na pojedine važne autore i njihova djela o povijesti novinarstva. Razmatra nastanak, razvoj i današnje domete medija u zapadnoj kulturi, uključujući i hrvatski prostor i na taj je način razvoj hrvatskog novinarstva stavljen u širi kontekst razvoja novinarstva u svjetskom razmjerima.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –