Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Zoran Pongrašić

Ja, ja i formula 1 : (autocenzurirani poluautobiografski roman)

  • Nakladnik: Knjiga u centru
  • 05/2015.
  • 331 str., meki uvez
  • ISBN 9789537514723
  • Cijena: 18.45 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Roman "Ja ja i formula 1" autobiografska je povijest života u Hrvatskoj od ranih 70-tih godina do danas. Kroz vizuru glavnog lika autor razvija priču na dva plana – točnije rečeno na dva ekrana.

Na onom crno-bijelom (kasnije i u koloru) na kojem se događaju različite vrste drama u sportskome životu Formule 1, i onom drugom, životnom, na kojem pratimo jednako takve borbe glavnoga junaka koji „vozi svoj bolid“ kroz vlastiti život. Tako usporedno sagledavamo borbu za mjesto na pobjedničkom postolju u utrci, s borbom za što boljim mjestom u životu glavnog junaka; s jedne strane pratimo prijateljstva, suparništva, ljubavi, laži, uzbuđenja i razočaranja na trkalištu i pokraj njega, a s druge to isto na stazi što vodi kroz život glavnog junaka u njegovim nastojanjima da postane rock and roll i/ili književna zvijezda...

Kao zagriženi fan ovog auto-sporta, i veliki poznavatelj povijesti Formule 1, Zoran Pongrašić ispisuje sagu vlastitog odrastanja i sazrijevanja, sagu o različitim generacijama stanovnika Zagreba i sagu o utrkama Formule 1.

Zoran Pongrašić rođen je u Novoj Gradiški i Reykjaviku, premda ne istovremeno. Odrastanje, borbu s prištićima i školovanje obavio je bez većih trauma u novozagrebačkom naselju Trnsko. Spisateljsku karijeru započeo je alternativnom književnošću kao tekstopisac u rock grupi Kost i koža. Do danas se okušao u skoro svim oblicima književnog stvaralaštva (pjesma, priča, roman, radio-dramski i kazališni tekst, filmski i strip-scenarij) podjednako za djecu, tinejdžere i odrasle, a njegova se djela nalaze u školskoj lektiri, čitankama i udžbenicima.

Objavljeno mu je pedesetak naslova. Uvršten je u više zbornika, leksikona i antologija. Dobitnik je nekoliko književnih nagrada i priznanja. Kao urednik priredio je i uredio preko četrdeset knjiga. Zbog pokretanje biblioteke „Vrata u podrum / slikovnica za odrasle“ dobio je Crnu ovcu - posebno priznanje za popularizaciju hrvatske slikovnice.

Za tzv. djecu i mlade napisao je romane: "Mama je kriva za sve", "41,5oC", "Gumi-gumi", "Vidi majmuna!", "Ovaj put je kriv tata", "Krive su Seka i Seka" i "Kuja za vješanje".

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –