Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Tamara Bakran

Ruša je slutila

  • Nakladnik: Ibis grafika
  • Ilustracije: Margareta Peršić
  • 01/2017.
  • 26 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789537997298
  • Cijena: 13.27 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Ruša je slutila" priča je o maloj znatiželjnoj i maštovitoj djevojčici, koja jednog dana, zajedno sa svojom letećom kućicom, hrabro kreće u pustolovinu u kojoj će upoznati Azura, čudesno i tajanstveno biće iz duboke zelene rijeke. Ruša će se brzo sprijateljiti s njime i krenuti na putovanje, kako bi zajedno mogli uživati u mirisnim i živopisnim ljepotama netaknute riječne prirode.

Ova nježna i bajkovita priča Tamare Bakran, poručuje nam da svijetom koračamo hrabri, spremni prihvatiti nova iskustva i životne čarolije.

Ilustratorica Margareta Peršić inspiraciju je pronašla prilikom posjeta Roškom slapu na rijeci Krki, koji se ističe svojim iznimnim prirodnim ljepotama. Roški slap će u priči postati mjesto susreta malene djevojčice Ruše i riječnog kralja Azura, a velika zelena rijeka predstavlja najljepši tok Krke, na kojem je smješten Nacionalni park Krka, sa svojim iznimnim i višestrukim prirodnim vrijednostima.

Tamara Bakran rođena je u Zagrebu 1979. godine gdje je diplomirala hungarologiju, turkologiju i bibliotekarstvo, doktorirala književnost. U Zagrebu je završila i Ženske studije. Bibliotekarka je u Knjižnici Filozofskog fakulteta, vodi turkološku, hungarološku i judaističku zbirku. Članica je DHK-a i Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade.

Radovi su joj objavljivani u Quorumu, Zarezu, Vijencu, Novoj Istri, Temi, Poeziji, Republici, Književnoj republici, Književnoj Rijeci, Fantomu slobode, Hrvatskom filmskom ljetopisu, K. i čitani u emisijama HR-a Riječi i riječi, Šest minuta poezije u šest, Poezija naglas, Priča za laku noć, Kutić poezije i Radioigra za djecu i mlade.

Pohvaljena je na Goranovom proljeću. Na natječaju Milivoj Cvetnić osvojila je prvu nagradu s rukopisom Mjesečevo cvijeće i ta je zbirka nagrađena nagradom Slavić za najbolji autorski prvijenac.

Do sada joj je objavljeno dvanest slikovnica i tri zbirke kratkih priča za djecu; "Ja zmajica", "Rosica i fazan" i "Gvalup i druge priče". "Gvalup" je uvrštena u White ravens, ugledan katalog najboljih knjiga za djecu koji objavljuje Međunarodna dječja knjižnica u Münchenu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –