Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Tamara Bakran

Ruša je slutila

  • Nakladnik: Ibis grafika
  • Ilustracije: Margareta Peršić
  • 01/2017.
  • 26 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789537997298
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Ruša je slutila" priča je o maloj znatiželjnoj i maštovitoj djevojčici, koja jednog dana, zajedno sa svojom letećom kućicom, hrabro kreće u pustolovinu u kojoj će upoznati Azura, čudesno i tajanstveno biće iz duboke zelene rijeke. Ruša će se brzo sprijateljiti s njime i krenuti na putovanje, kako bi zajedno mogli uživati u mirisnim i živopisnim ljepotama netaknute riječne prirode.

Ova nježna i bajkovita priča Tamare Bakran, poručuje nam da svijetom koračamo hrabri, spremni prihvatiti nova iskustva i životne čarolije.

Ilustratorica Margareta Peršić inspiraciju je pronašla prilikom posjeta Roškom slapu na rijeci Krki, koji se ističe svojim iznimnim prirodnim ljepotama. Roški slap će u priči postati mjesto susreta malene djevojčice Ruše i riječnog kralja Azura, a velika zelena rijeka predstavlja najljepši tok Krke, na kojem je smješten Nacionalni park Krka, sa svojim iznimnim i višestrukim prirodnim vrijednostima.

Tamara Bakran (1979, Zagreb) hungarologinja je, turkologinja i diplomirana bibliotekarka. Završila je Ženske studije, apsolventica je na Doktorskome studiju književnosti, izvedbenih umjetnosti, filma i kulture. Zaposlena je u Knjižnici Filozofskog fakulteta u Zagrebu, piše poeziju i dječju prozu, a poeziju povremeno i prevodi s mađarskoga.

Objavljivana je u domaćoj periodici, čitana na prvom i trećem programu Hrvatskog radija. Autorica je pjesničkih zbirki "Mjesečevo cvijeće" (Meandar, 2012), "Pastirica skakavaca" (Nova Istra, 2014) i "S jezerom" (Biakova, 2016) te slikovnica "Kruna kraljice vrana" (Sipar, 2014.), "Dječak, čudesni rogač i tajanstveni kovčeg" (Sipar, 2015.), "Ruša je slutila" (Ibis grafika, 2016.), "Pobunjena teglenica" (Sipar 2016.) i "Posvojeni faunčić Žarko" (Sipar 2016.).

Za svoju je prvu zbirku "Mjesečevo cvijeće" nagrađena nagradom Slavić Društva hrvatskih književnika za najbolji autorski prvijenac objavljen u 2012. i Društva prijatelja knjige Milivoj Cvetnić nakon što je isti rukopis pobijedio na natječaju Milivoj Cvetnić.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –