Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Tamara Bakran

Rosica i Fazan i druge priče

  • Nakladnik: Ibis grafika
  • Ilustracije: Ana Vujasić
  • 11/2020.
  • 103 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789537997830
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

U svojoj najnovijoj zbirci kratkih priča “Rosica i Fazan i druge priče”, Tamara Bakran vodi djecu u svoj bajkoviti svijet koji potiče razigranu dječju maštu, a na kraju priče vraća se u stvarnost. U toj mješavini sna i jave, likova iz bajke i situacija iz stvarnog života skrivaju se stvarni problemi, koji kroz priču olakšavaju djetetu da ih osvijesti.

U nekim pričama ove zbirke pronaći ćete bajkovite teme poput odnosa dobra i zla, važnosti prijateljstva i povjerenja te istinske sreće, a druge će vam ponuditi dozu realnosti kroz suvremene probleme kao što su rastava roditelja, otuđenost i strah od neprihvaćanja, pa i one gotovo zanemarive koji nam se u trenutku čine i više nego važni, poput ostavljanja bicikla točno pred vratima, onemogućavajući prolaz.

"Rosica i Fazan", zbirka petnaest priča namijenjena je djeci mlađe školske dobi. Bajkovitu atmosferu upotpunile su sjajne ilustracije mlade dizajnerice Ane Vujasić.

Tamara Bakran (1979, Zagreb) hungarologinja je, turkologinja i diplomirana bibliotekarka. Završila je Ženske studije, apsolventica je na Doktorskome studiju književnosti, izvedbenih umjetnosti, filma i kulture. Zaposlena je u Knjižnici Filozofskog fakulteta u Zagrebu, piše poeziju i dječju prozu, a poeziju povremeno i prevodi s mađarskoga.

Objavljivana je u domaćoj periodici, čitana na prvom i trećem programu Hrvatskog radija. Autorica je pjesničkih zbirki "Mjesečevo cvijeće" (Meandar, 2012), "Pastirica skakavaca" (Nova Istra, 2014) i "S jezerom" (Biakova, 2016) te slikovnica "Kruna kraljice vrana" (Sipar, 2014.), "Dječak, čudesni rogač i tajanstveni kovčeg" (Sipar, 2015.), "Ruša je slutila" (Ibis grafika, 2016.), "Pobunjena teglenica" (Sipar 2016.) i "Posvojeni faunčić Žarko" (Sipar 2016.).

Za svoju je prvu zbirku "Mjesečevo cvijeće" nagrađena nagradom Slavić Društva hrvatskih književnika za najbolji autorski prvijenac objavljen u 2012. i Društva prijatelja knjige Milivoj Cvetnić nakon što je isti rukopis pobijedio na natječaju Milivoj Cvetnić.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –