Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Tamara Bakran

Rosica i Fazan i druge priče

  • Nakladnik: Ibis grafika
  • Ilustracije: Ana Vujasić
  • 11/2020.
  • 103 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789537997830
  • Cijena: 15.93 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

U svojoj najnovijoj zbirci kratkih priča “Rosica i Fazan i druge priče”, Tamara Bakran vodi djecu u svoj bajkoviti svijet koji potiče razigranu dječju maštu, a na kraju priče vraća se u stvarnost. U toj mješavini sna i jave, likova iz bajke i situacija iz stvarnog života skrivaju se stvarni problemi, koji kroz priču olakšavaju djetetu da ih osvijesti.

U nekim pričama ove zbirke pronaći ćete bajkovite teme poput odnosa dobra i zla, važnosti prijateljstva i povjerenja te istinske sreće, a druge će vam ponuditi dozu realnosti kroz suvremene probleme kao što su rastava roditelja, otuđenost i strah od neprihvaćanja, pa i one gotovo zanemarive koji nam se u trenutku čine i više nego važni, poput ostavljanja bicikla točno pred vratima, onemogućavajući prolaz.

"Rosica i Fazan", zbirka petnaest priča namijenjena je djeci mlađe školske dobi. Bajkovitu atmosferu upotpunile su sjajne ilustracije mlade dizajnerice Ane Vujasić.

Tamara Bakran rođena je u Zagrebu 1979. godine gdje je diplomirala hungarologiju, turkologiju i bibliotekarstvo, doktorirala književnost. U Zagrebu je završila i Ženske studije. Bibliotekarka je u Knjižnici Filozofskog fakulteta, vodi turkološku, hungarološku i judaističku zbirku. Članica je DHK-a i Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade.

Radovi su joj objavljivani u Quorumu, Zarezu, Vijencu, Novoj Istri, Temi, Poeziji, Republici, Književnoj republici, Književnoj Rijeci, Fantomu slobode, Hrvatskom filmskom ljetopisu, K. i čitani u emisijama HR-a Riječi i riječi, Šest minuta poezije u šest, Poezija naglas, Priča za laku noć, Kutić poezije i Radioigra za djecu i mlade.

Pohvaljena je na Goranovom proljeću. Na natječaju Milivoj Cvetnić osvojila je prvu nagradu s rukopisom Mjesečevo cvijeće i ta je zbirka nagrađena nagradom Slavić za najbolji autorski prvijenac.

Do sada joj je objavljeno dvanest slikovnica i tri zbirke kratkih priča za djecu; "Ja zmajica", "Rosica i fazan" i "Gvalup i druge priče". "Gvalup" je uvrštena u White ravens, ugledan katalog najboljih knjiga za djecu koji objavljuje Međunarodna dječja knjižnica u Münchenu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –