Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Marko Pogačar

Pijavice nad Santa Cruzom

  • Nakladnik: AGM
  • 11/2006.
  • 162 str., meki uvez
  • ISBN 9531742863
  • Cijena: 9.16 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Knjiga poezije koju držite u ruci jedna je od onih, iznimno rijetkih, koje bi morale postati i kultne i "međaške", jer predstavlja nevjerojatno mladog (Split, 1984.), potpuno zrelog i autentičnog (vidi poeziju), plodnog i zahuktalog (160 str.!) autora, a bilo bi idealno pokaže li se da je i uvod u kakvu "novu generaciju". Marko Pogačar s lakoćom, s glavom u svemiru i nogama na zemlji, brije po globalnom gradu i selu, ležerno razgovara s historijskim, zaviruje u tamu školjke, o vječnom reflektira na jedini mogući način - kao svakodnevnom. Stranče, ti znaš da se naknadne reklamacije ne uvažavaju, ali svejedno, pročitaj ovu knjigu!
Kruno Lokotar

Marko Pogačar (Split, 1984.) je apsolvent komparativne književnosti i povijesti na FF-u u Zagrebu. Poeziju objavljivao u Zarezu, Vijencu, Re - u, i u brojnim underground publikacijama i zbirčicama. Urednik je časopisa za književnu praksu Ka/Os. Svira bubnjeve u postpunk bendu Death Disco. Dobitnik je nagrade AGM-a i Vijenca za najbolji poetski rukopis.

Marko Pogačar, rođen je 1984. godine u Splitu. Piše poeziju, eseje, prozu i književnu kritiku. Bio je urednik u Zarezu, član je redakcije Quoruma, suuređuje portal Proletter. O stogodišnjici izvornoga izdanja priredio je antologiju "Hrvatska mlada lirika 2014". Nagrađivan je hrvatskim i međunarodnim nagradama za poeziju, prozu i esejistiku. Knjige i tekstovi prevedeni su mu na tridesetak jezika.

Objavio je knjige: "Pijavice nad Santa Cruzom, pjesme" (AGM, 2006), "Poslanice običnim ljudima", pjesme (Algoritam, 2007), "Predmeti", pjesme (Algoritam, 2009), "Atlas glasova", eseji (V.B.Z, 2011.), "Jer mi smo mnogi", publicistika (Algoritam, 2011.), "Bog neće pomoći", priče (Algoritam, 2012.), "Crna pokrajina", pjesme (Algoritam, 2013.), "Jugoton gori!", eseji (Sandorf, 2013.), "Slijepa karta", putopisna proza (Fraktura, Zaprešić, 2016.), "Zemlja Zemlja", pjesme (Fraktura, 2018).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –