Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Davor Slamnig

Krumpirova rodbina

  • Nakladnik: SysPrint
  • 11/2005.
  • 101, meki uvez s klapnama
  • ISBN 9532320849
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
"Zorica je voljela jesti. I tako , baš da pojede jedan krumpir, a krumpir progovori krumpirskim glasom i kaže:
"Ne pojedi me, i ja ti ispuniti ću želju jednu!"
"Da?" rekla je Zorica i počela ga bockati vilicom.
"Ajoj, ajoj, baš boli me to!" zaviče taj.
"Htjela bih biti mršava", zaželi Zorica, punačka kakva je bila, najblaže rečeno.
"Bit ćeš mršava - ako me ne pojedeš. I ako poštediš moju ostalu braću krumpire, i nećake špagete, i strinu rižu..."
"Velike li čarolije" reče Zorica, nabode ga na vilicu, stavi u usta, sažvače i proguta.

Zbirka kratkih priča Davora Slamiga rođenog 1956. u Zagrebu. Baveći se svim i svačim, prvenstveno glazbom i literaturom, u osamdesetima je objavio dvije zbirke priča, "Čudovište i Qwertzu i Opš", te nekoliko radio-drama. Kao gitarist svirao je u najrazličitijim bendovima (npr. Buldožer). Tijekom zlatnih godina Radija 101 proizvodio je propagandne spotove, jinglove i songove za Blentone. Jedna od tih pjesama bila je i Frida, koja je u Psihomodo Pop verziji postala dio domaćeg rock-inventara. U posljednje vrijeme piše većinom na jezicima C i C+ + . Ipak, nakon gotovo 20-godišnje stanke objavio je na hrvatskom roman "Topli zrak", za koji je dobio Nagradu "Jutarnjeg lista" za najbolje prozno djelp 2002. godine.

Davor Slamnig rođen je 13. ožujka 1956. godine u Zagrebu, gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju. Glazbenu školu i Filozofski fakultet, navodno, nije završio. Školovao se i u SAD-u, u Bloomingtonu, u saveznoj američkoj državi Indiani i u Chicagu. Za zbirku priča "Čudovište" (1980.) dobio je Nagradu 7 sekretara SKOJ-a. Objavio je još zbirke priča "Qwertzu i Opš" (1983.) i "Krumpirova rodbina" (2005.) Za svoj prvi roman "Topli zrak" (2002.) dobio je godišnju nagradu Jutarnjeg lista.

Usporedo s književnošću Davor Slamnig bavi se i glazbom. Krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih godina prošlog stoljeća bio je član grupe Buldožer. Godine 1982. objavio je album Mira Furlan i Orkestar Davora Slamniga, a pisao je glazbu i za popularni radijski serijal Milan Blenton.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –