Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ivan Žutelija

Moj bed, moj preveliki bed

  • Nakladnik: Edicije Božičević
  • 11/2010.
  • 142 str., meki uvez
  • ISBN 9789536751525
  • Cijena: 17.92 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Luka je odrastao u domu za nezbrinutu djecu. Domagoj je svećenik. Dok jedan svoje probleme pokušava riješiti palicom za bejzbol, drugi to čini molitvom u tišini svoje sobe. Unatoč razlikama koje ih dijele, vrlo brzo jedan drugome priznaju da već jako dugo žive živote kakve više ne žele živjeti. Ipak, izgleda da je postalo prekasno da bi mogli utjecati na neke davno donesene odluke koje su im sada sa prevelikim kamatama počele stizati na naplatu...

 
Roman prvijenac Ivana Žutelije svojom magnetskom privlačnošću uvlači u ambijent novozagrebačkih kvartova Zapruđa i Utrina, a inteligentni dijalozi i napeta radnja tjeraju čitatelja da sudjeluje u njoj, ali i da se zapita živi li i on sam zaista najbolje što može.

Žutelija vjerno dočarava i sliku ovih dvaju kvartova, sasvim drugačiju od one na kakvu smo navikli iz crne kronike, a donosi i dvije atipične ljubavne priče kakve se ne sreću baš često u domaćoj književnosti.


***

Ivan  Žutelija (r. 1977. godine), student novinarstva... djetinjstvo je proveo u Trnju, Zapruđu i Utrinama. Napisao je mnogo toga, ali nikad do sada nije ništa objavio, sve do ovog romana. Čak se i ne sjeća gdje je ostavio neke tekstove... i jesu li uopće više njegovi. Pisati je počeo zbog jedne Camusove rečenice. Voli slušati Amy Winehouse.


© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –