Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Ja kao svoja slika : Diskurzivnost i koncept autorstva Tina Ujevića : zbornik radova

  • Nakladnik: Hrvatska sveučilišna naklada
  • Urednik: Marina Protrka Štimec, Anera Ryznar
  • 07/2020.
  • 377 str., meki uvez
  • ISBN 9789531694018
  • Cijena: 20.70 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Knjiga "Ja kao svoja slika : Diskurzivnost i koncept autorstva Tina Ujevića" koju su uredile kroatistice Marina Protrka Štimec i Anera Ryznar sadrži devetnaest radova u kojima se višestrano i na metodološki recentan način, iz različitih kulturnih i znanstven perspektiva, proučava život i djelo jednog od velikana hrvatske književnosti. Knjiga donosi moderan, višestran i temeljit pogled na djelo Tina Ujevića. Velika joj je vrijednost transnacionalna perspektiva te preispitivanje mnogih dosad slabije istraženih ili zanemarenih aspekata Ujevićeva stvaralaštva, kao i postojećih istraživanja.

Opus Tina Ujevića jedan je od vrhunskih autorskih unikata hrvatske književnosti– iako je zaključen prije šezdesetak godina, on i danas otvara niz pitanja koja se tiču autorova svjetonazora i spoznajnih uvida te iznimnih poetičkih, estetičkih, jezičnih i stilskih potencijala tog djela. Istraživacki povratak djelu Tina Ujevića otvara važna pitanja o njegovu djelu, ali i o kanonu i statusu kanoniziranih pisaca iz današnje perspektive, o mogućnostima čitanja i čitateljskih aktualizacija opusa koji su već posve stabilizirani kao književni i kulturološki znakovi. (…) Zbornik u središte interesa vraća jedan od krucijalnih opusa hrvatske književnosti, iznova potiče polilog o njegovim različitim aspektima, nudi nove hermeneutičke hipoteze i uvide, osvjetljava slabije istražene dijelove opusa i pokazuje potencijale Ujevićeva pisma iz perspektive recentnih istraživačkih paradigmi.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –