Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Nikola Novaković

Funkcija humora u djelima Thomasa Pynchona

  • Nakladnik: Hrvatska sveučilišna naklada
  • 04/2020.
  • 257 str., meki uvez
  • ISBN 9789531693998
  • Cijena: 18.58 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Knjiga Nikole Novakovića "Funkcija humora u djelima Thomasa Pynchona" može se smatrati obogaćenjem arhiva hrvatske znanosti o književnosti u području proučavanja suvremene američke književnosti te posebice Pynchonovih romana.

Tema knjige je funkcija humora kao važnog aspekta književnog opusa Thomasa Pynchona, a knjiga je osobito usredotočena na četiri kasnija Pynchonova romana. Baveći se analizom raznovrsnih oblika Pynchonova humora, autor ujedno razvija pregledne interpretacije tih romana, temeljene na pomnom čitanju te interesantnim teorijskim pristupima. (Borislav Knežević)

Svaki je od četiri analizirana romana osvijetljen iz drugoga ugla, te se tako u prvi plan ističu različite facete Pynchonova kompleksnog načina pisanja, koji uključuje posezanje za najraznovrsnijim znanjima i izražajnim sredstvima, sistematsko miješanje žanrova, modusa i vrsta pripovijedanja, te na vlastito širok raspon postupaka redefiniranja romaneskne poetike, od parodiranja konvencionalnih vrstovnih obilježja, preko podrivanja svakovrsnih legitimacijskih pripovijesti, do podlokavanja historiografske metafikcije. (Tomislav Brlek)

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –