Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Lovorka Zergollern-Miletić

Humor, smijeh, misao, jezik

  • Nakladnik: Hrvatska sveučilišna naklada
  • 07/2021.
  • 171 str., meki uvez
  • ISBN 9789531694797
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Knjiga Lovorke Zergollern - Miletić "Humor, smijeh, misao, jezik" ima svoju teorijsko-književnu relevantnost pružajući pregled humora u književnosti kroz stoljeća, od antike do danas. Također, autorica izlaže i osnovne filozofske teorije i pravce koji se bave humorom i ulogom humora za pojedinca ili zajednicu. Konačno, na kraju se daje kratak prikaz vlastitog istraživanja (anketa) provedenog među studentima Učiteljskog fakulteta o važnosti humora za nastavničko zvanje, tako da rukopis ima i pedagošku relevantnost.

Osim samog sadržaja autoričin jezik i stil dodatna je vrijednost ove knjige. "Zaista je teško pisati o humoru i biti zanimljiv – to je kao neki pokušaj objašnjavanja viceva; ako je potrebno ispričati vic i objasniti ga, nešto nije u redu. Autorici je uspjelo napisati knjigu koja je i poučna, tj. ima svoju didaktičku vrijednost, a istovremeno je i zabavna i vrlo tečna i čitljiva. Njezin je stil vrlo jasan, čist i lijep te odaje visoku jezičnu kulturu autorice. Primjeri, kojih je u knjizi mnogo, pažljivo su odabrani i zaista duhoviti.

I konačno, autorica navodi brojna djela koja se bave humorom, tako da zainteresirani čitatelj može biti dobro upućen na druga djela o toj temi." (prof. dr. sc. Marijan Palmović)

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –