Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Matija Ivačić

Češka kriminalistička proza 1958.-1969. : Refleksija, reprezentacija

  • Nakladnik: Hrvatska sveučilišna naklada
  • 02/2021.
  • 160 str., meki uvez
  • ISBN 9789531694285
  • Cijena: 18.05 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Knjiga Matije Ivačića "Češka kriminalistička proza 1958.-1969. : Refleksija, reprezentacija" se bavi razdobljem renesanse kriminalističkog žanra u Češkoj između 1958. i 1969. godine na temelju refleksije žanra u kritičkim i teorijskim tekstovima koji su iskristalizirali dva modela kriminalističke književnosti - model socijalističke kriminalističke proze i model kriminalističke proze kao igre. Autor ukazuje na izuzetnu raslojenost češke kriminalističke proze u danom razdoblju te djela koja se opiru svrstavanju u jedan od dvaju modela i narušavaju njihovu tematsku i ideološku paradigmu.

dr. sc. Suzana Kos, doc.


Posrijedi je vrijedno djelo, jedno od rijetkih koja se bave razvojem kriminalističkog žanra u češkoj književnosti 60-ih godina, kada je ona doživljavala svoje prozne vrhunce u dvadesetom stoljeću. Autor posvećuje pozornost i ideološkim determinantama koje utječu na njegovo strukturiranje. Istodobno je riječ o jednoj od rijetkih knjiga napisanih na hrvatskom jeziku koje se bave poetikom kriminalističkog žanra.

dr. sc. Katica Ivanković, red. prof.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –